1. Google Stadia krijgt nog twee gratis games in februari

Google Stadia krijgt nog twee gratis games in februari

Stilte wordt verbroken

In een blogpostvan Google meldt het bedrijf dat er twee nieuwe games gratis beschikbaar worden voor Stadia-gebruikers. Echter zijn er ook twee games die na deze maand niet meer gratis beschikbaar zijn.

Sinds de lancering is Google vrij stil geweest over de plannen voor Stadia, maar nu hebben ze dan toch de stilte verbroken.

De twee games die vanaf 1 februari gratis zijn, zijn GYLT en Metro Exodus. GYLT is een game ontwikkeld door Tequila Works, waarin de speler de controle neemt over Sally terwijl zij op zoek gaat naar haar vermiste nichtje Emily. Het verhaal speelt zich af in een mysterieuze en donkere wereld, voornamelijk gecentreerd rondom een school, waar Emily zich ergens moet bevinden tussen de monsters die daar ronddwalen.

Metro Exodus is een horror first-person shooter ontwikkeld door 4A Games en het derde deel in de game-reeks. Het speelt zich af na de gebeurtenissen in Metro 2033 en Metro: Last Light. Spelers bevinden zich als Artyom in een post-apocalyptisch Rusland en moet zien te overleven terwijl spelers vechten tegen mutanten en vijandige mensen.

Google Stadia

Echter zijn er ook twee games die vanaf 31 januari niet meer gratis zijn, het gaat om Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration-editie en Samurai Shodown. Spelers die deze games nog voor de deadline claimen, hoeven daarna geen extra kosten te betalen..

Google heeft zich vrij stil gehouden met betrekking tot de Stadia. Deze stilte blijft niet onopgemerkt door ontevreden gebruikers die via Reddit hun frustraties uiten. Een gebruiker gaat hier dieper op in en noemt de verschillende punten waar Google verder nog niks heeft gezegd, zo zijn er (voor deze blogpost van Google) geen nieuwe games bekendgemaakt van de 120 die dit jaar uit gaan komen. Ook merkt deze gebruiker op dat er nog niks is gezegd over iOS, de gratis versie van Stadia of het delen van je abonnement met familie. Gebruikers hebben het gevoel dat er niet naar hen geluisterd wordt en dat Google geen moeite steekt in het verbeteren van de communicatie.

Spelers die Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration-editie en Samurai Shodown gratis willen spelen via Stadia, kunnen die tot en met 31 januari claimen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wat een grap is dit toch:
  'GOOGLE STADIA KRIJGT NOG TWEE GRATIS GAMES IN FEBRUARI'

  Leest een stukje verder..

  '' Echter zijn er ook twee games die vanaf 31 januari niet meer gratis zijn, het gaat om Rise of the Tomb Raider: 20 Year Celebration-editie en Samurai Shodown''

  Zoals Rob Geus zou zeggen:
  Man man man.
 • @Robskeee Ja, dat is wel jammer. Maar die games kunnen nog wel gratis geclaimd worden tot het einde van de maand. Sorry als mijn verwoording wat verwarrend of te hoopvol is :(
 • @dagmardg Ah ik bedoelde het niet negatief over jouw artikel, maar op de manier dat google hun dienst aanbied. Ze kunnen makkelijk meer games aanbieden zonder andere te hoeven te schrappen. Het is nou niet dat hun library al zo overvol zit..
 • @Robskeee

  Wrm heb je zoveel stadia haat?
 • @Robskeee Ja daar kan ik mij ook erg aan irriteren. Sowieso is Stadia niet voor mij, zeker nadat ze gewoon nul informatie geven aan hun gebruikers voor 40 dagen! Hoe doe je dat als bedrijf….. Echt nul begrip voor!
 • @dagmardg

  Ze hebben het gewoon veelste vroeg uitgebracht. Dit heeft tijd nodig.
 • @CyberFl Eens, maar communiceren met je achterban is dan je eerste stap. Wanneer een bedrijf dit uitlegt zullen fans begrip hebben. Nauwlijks van je laten horen en dingen die belooft waren niet uitbrengen (de gratis mogelijkheid zou deze maand al beschikbaar moeten zijn) kan natuurlijk niet, in ieder geval niet zonder daar duidelijk over te communiceren. Ik ben enthousiast over het concept Stadia, maar de uitvoering is matig. Dat zeg ik niet vanuit een persoonlijk perspectief, maar dat van een normaal functionerend bedrijf. Communiceren is het allerbelangrijkste :)
 • @Robskeee

  Er staan nog wel wat zaken open waarvoor ik klachten begrijp, maar ik snap dit probleem niet echt? Dit is toch precies hetzelfde als bij xbox games with gold en playstation plus?

  In maand 1 krijg je games a en b gratis
  In maand 2 kreeg je games c en d gratis, maar kan je a en b niet meer claimen, maar kan je deze wel spelen zolang je je abonnement actief hebt.

  Of mis ik nou iets?
 • @naapert Dat van die games is op zich geen ramp. Mij gaat het meer om de manier waarop ze alles handelen. Bovendien is de selectie op het moment magertjes, dus nu al dit soort dingen doen (zeker als er geluisterd wordt naar de klachten) is geen handige zet. Ik snap jouw punt ook, maar er valt ook wat te zeggen voor de andere kant als we kijken naar selectie, communicatie etc. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren