1. Twintig minuten aan The Outer Worlds-gameplay uitgebracht

Twintig minuten aan The Outer Worlds-gameplay uitgebracht

Gedeeld door Gameslice

Er is twintig minuten aan The Outer Worlds-gameplay uitgebracht. Het betreft de demo die tijdens E3 2019 achter gesloten deuren werd getoond.

In de demo kunnen we zien hoe belangrijk het is om je personage te ontwikkelen. Bijna alle mogelijkheden die je krijgt zijn afhankelijk van hoe ver je personage is. Zo krijg je steeds meer dialoogopties en kunnen je twee volgers ook meer naarmate je vordert.

Er is overigens ook een nieuw personage te zien die nooit eerder getoond is. Haar naam is Nyoka en ze is een jager. Daarnaast zien we Ellie. Ellie is een soort dokter en heeft ervoor gekozen om de piratenwereld in te gaan. Waarom ze daarvoor heeft gekozen leer je door het verhaal heen. De speler moet ook aandacht geven aan het verbeteren van de volgers, zodat ze sterker worden en minder snel doodgaan.

Uit deze demo wordt overigens ook weer duidelijk hoe belangrijk het verwerken van humor in de game was voor de ontwikkelaars. Er zitten kleine grapjes in, zoals een grappige dialoog of een soort varkens die bacontumoren produceren.

Het nadenken over slimme oplossingen is ook belangrijk. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de bewakingsrobots anders instelt, zodat ze mensen van hun eigen team aanvallen.

Een hoop te zien dus. Ben je nieuwsgierig? Check dan even de volledige gameplay hieronder. Lees ook de preview van Jacco, die het 'de Fallout-game die we verdienen' noemt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren