1. Abonnementskosten Twitch worden straks per land bepaald

Abonnementskosten Twitch worden straks per land bepaald

In de meeste landen wordt een abonnement daardoor goedkoper

De abonnementskosten voor Twitch worden in de loop van dit jaar per land bepaald - ook in Nederland en België.

Het goedkoopste Twitch-abonnement kost al geruime tijd 4,99 dollar per jaar - omgerekend 4,10 euro. Het bedrijf heeft lokale prijzen altijd direct omgerekend naar de valuta van het land in kwestie, wat in sommige landen prijzen oplevert die niet in verhouding staan met prijzen voor andere producten.

Twitch gaat nu per land abonnementskosten vragen die meer passen bij het land in kwestie. Mexico en Turkije zijn als eerste aan de beurt. Daar gaat een maandabonnement respectievelijk 48 pesos (omgerekend 1,99 euro) en 9,90 lira (omgerekend 0,98 euro) kosten. 

In de loop van het jaar moeten bijna alle landen een eigen prijs krijgen, waaronder Nederland en België. Wat de kosten in deze landen worden, is nog niet bekend. Volgens Twitch levert dat in "de meeste landen buiten de Verenigde Staten" een lagere prijs op.

Twitch geeft overigens aan dat het mogelijk kritiek gaat krijgen van contentmakers op de service. Zij kunnen door de aanpassingen in abonnementsprijzen er immers op achteruit gaan in hun verdiensten. Om contentmakers tegemoet te komen, vult Twitch daarom de kosten die men verliest door deze verandering drie maanden lang volledig aan. "De negen maanden daarop verlagen we betalingen elke drie maanden met 25 procent."

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren