1. Twitch introduceert nieuw beleid voor intimidatie

Twitch introduceert nieuw beleid voor intimidatie

Nieuwe regels rondom intimidatie, seksuele intimidatie en hatelijk gedrag

Twitch kondigt een nieuw beleid aan voor intimidatie, seksuele intimidatie en hatelijk gedrag op het platform.

De regels zijn op 22 januari 2021 van kracht en bevatten expliciete wijzigingen in bovengenoemde drie categorieën. Onder 'intimidatie' vallen 'persoonlijke aanvallen die bedoeld zijn om een persoon of community te kapen, te storen of schade aan te richten'.

In de nieuwe regels valt daaronder ook zeggen dat het slachtoffer van een 'goed gedocumenteerde tragedie' liegt, het oproepen tot dingen als hacken en 'swatten' en het 'bestormen' van andermans Twitch-kanalen en socialmediakanalen.

Volgens Twitch wordt intimidatie 'hatelijk gedrag' wanneer het is gebaseerd op identiteit, zoals geslacht, afkomst en religie. Daar voegt het 'kaste, kleur en immigratiestatus' aan toe voor de volledigheid. Ook zijn hatelijke combinaties van emoticons en het gebruik van de confederale vlag van de Verenigde Staten niet meer toegestaan.

Tot slot noemt Twitch seksuele intimidatie als een losse categorie met 'een lagere tolerantie' voor dergelijk gedrag. Noemenswaardige wijzigingen bevatten een verbod op het 'veelvuldig aanhalen van iemands subjectieve aantrekkelijkheid' als het duidelijk niet welkom is, het sturen van links naar naaktfoto's en 'onzedelijke opmerkingen' over iemands uiterlijk.

Het volledige beleid is te vinden op de website van Twitch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren