1. Twitch over hot tub-streams: 'sexy gevonden worden is niet tegen de regels'

Twitch over hot tub-streams: 'sexy gevonden worden is niet tegen de regels'

Richt nieuwe categorie op voor streamen vanuit bubbelbaden

Twitch doet 'hot tub-streams', streams vanuit bubbel- of zwembaden, niet in de ban. Dat zegt het platform in een uitgebreide blogpost.

Met het bericht gaat Twitch in op de controverse rondom bubbelbadstreams, die door sommige gebruikers als aanstootgevend worden ervaren.

"... sexy worden gevonden door anderen is niet tegen onze regels, en Twitch onderneemt geen actie tegen vrouwen of ieder ander op onze dienst wegens hun subjectieve aantrekkelijkheid", zegt Twitch.

Volgens de regels van Twitch mogen streamers in de context van een zwembad of strand in zwemkleding op stream verschijnen, en is 'zelfexpressie' zoals het schrijven op lichaamsdelen ook toegestaan. Volgens Twitch is alleen content die 'overduidelijk of expliciet seksueel suggestief' niet toegestaan.

"Alle vormen van content verbieden die als suggestief kunnen worden gezien zou ook resulteren in veel meer beperkingen in videogames en premium content dan we nu toelaten, zeker gezien de manier waarop vrouwelijke personages soms worden geobjectificeerd."

Tot slot introduceert het platform een nieuwe categorie genaamd Pools, Hot Tubs, and Beaches. Twitch vraagt streamers die categorie te selecteren tijdens bubbelbadstreams.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren