1. Twitter onthult meest besproken games van E3

Twitter onthult meest besproken games van E3

Geen spoor van Cyberpunk 2077

In een blogpost onthult Twitter wat dit jaar de meest besproken games en onderwerpen waren tijdens de E3.

In de blogpost vertelt Twitter dat afgelopen week bijna vijftien miljoen tweets zijn gemaakt met #E3. Er was een toename van 94% voor tweets over videogames. Bovendien zet het bedrijf wat ranglijsten op een rijtje. Zo staat er in welke landen er het meest getweet is, welke games het meest besproken werden en waar de meeste gesprekken over gingen.

Qua games was Super Smash Bros. Ultimate de ultieme winnaar. De game werd respectievelijk gevolgd door Kingdom Hearts 3, Fallout 76, The Last of Us 2 en Death Stranding. Verder waren er veel gesprekken over de releasedatum van Smash, het nieuwe personage Ridley in dezelfde game en de aankondiging van The Elder Scrolls 6. Ook laat Twitter weten dat er het meest getweet werd over Nintendo, gevolgd door Xbox en als laatste pas PlayStation.

Super Smash Bros. Ultimate

Verrassend genoeg is Cyberpunk 2077 nergens in de ranglijsten te vinden, ondanks de trailer die na vijf jaar radiostilte de game weer op de radar zet en de gameplay-demo die zich achter gesloten deuren plaatsvond. Hoewel er geen beelden zijn van de demo is menig journalist er flink enthousiast over. Zo ook onze eigen Dennis Mons.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • 'Qua games was Super Smash Bros. Ultimate de ultieme winnaar.'
  Die game gaat zo achterlijk veel Switches verkopen, dat je er bang van wordt…
  Dat wordt ZWAAR cashen voor Nintendo!

  'Ook laat Twitter weten dat er het meest getweet werd over Nintendo, gevolgd door Xbox en als laatste pas PlayStation.'
  :-)
 • @Piet S.

  Ja, maar het kan ook zijn dat men juist negatief heeft getwitterd, omdat de presentatie van Nintendo wel wat te wensen over liet.
 • @Luigi1985
  Dat klopt natuurlijk, maar over alle drie de partijen wordt natuurlijk ook negatief getwitterd en daarnaast zegt het natuurlijk wel iets dat SMASH de meest bespro… betweeten game is! :-)
 • @Piet S.
  Er waren heul veel mensen "boos" aan 't doen op Twitter, omdat het allemaal zo lang duurde met Smash Bros. Dus wat Luigi zegt kan wel kloppen.

  Ik weet zelf nog niet of ik 'm ga halen… Misschien omdat ik vroeger de game he-le-maal kapot gespeeld heb en 't wel gezien heb. Had het zelfde en beetje met Mario Kart op de Switch. Niet meer dan vijf uurtjes gespeeld… Alleen als er bezoek is.
 • @Gaaiz
  Precies dit dus. Het is allemaal weer meer van hetzelfde, voor mij geen reden om een switch te halen. Ik kijk meer uit naar games als Last of Us en Spiderman. Daarnaast is het trouwens niet vreemd dat smash een van games is, naast dat had Nintendo niet veel te bieden
 • @AWESOMEDUDE3

  Ik vind dat je bij Smash Bros. misschien wel gelijk hebt. Echter bij bijvoorbeeld Mario Kart vind ik het wel weer leuk om na een jaar of vijf weer eens een nieuw deel te spelen. Er zijn games waarvan er vaker een nieuwe deel uitkomt, vooral op de andere consoles.

  Bij de andere titels van Nintnedo vind ik dat ze genoeg vernieuwen. Kijk naar de laatste Mario en Zelda.
 • @Piet S. Ben jij de advocaat van Nintendo ofzo? Als er iets negatiefs is aan te merken over Nintendo, dan probeer jij het altijd goed te praten is me opgevallen. Smerige fanboy die je bent.
  Waar is de switch met hun 3rd party support? Nergens te vinden en dat zal altijd zo blijven ook!! Dat ding is niet krachtig genoeg om zulke games op te draaien. Ze moeten het hebben van hun exclusives. Jammer dat Nintendo van die triest fanboys heeft zoals jij. BAH, alsof het je vaders bedrijf is ofzo
 • @Tyron
  Nou.. nou

  Piet heeft gewoon een Switch en wil zijn aankoop rechtvaardigen richting ons. Dat hij een voorkeur heeft voor Nintendo is toch prima?

  Bovendien zijn er echt wel 3rd party titels, maar ik snap je argument.

  Ik denk dat de Switch en PS4/Xbox One een verschillend publiek aanspreken en elkaar ergens in het midden overlappen. De Switch richt zich op de casual gamer en deels op de 'echte gamer' met hun eigen games en hier en daar een exclusive. PS4 en XBox richten zich meer op de echte gamer en deels op de casual.

  Ik zit er tussenin ergens denk ik. Daarom heb ik zowel een PlayStation 4 als een Switch. Dat komt vooral omdat ik de games van Nintendo gewoon het leukst vindt (Super Mario, Zelda en Metroid vooral). Echter ben ik ook dol op games als The Last of Us en Bloodborne en wil ik ook zo nu en dan een goede FPS spelen. Daarom de PS4. Vaak zijn ook de multiplatformtitels beter op de PS/Xbox dan op een Nintendo console. Al heeft Nintendo nu wel een voordeel met de draagbaarheid van de Switch.
 • @Luigi1985
  De aankoop van m’n Switch rechtvaardigen hoef ik niet te doen, want ik ben oprecht heel blij met het apparaat, ongeacht wat anderen vinden! :-D

  Verder snijdt je verhaal zeker hout!
 • @Luigi1985

  Een voorkeur is vaak iets minder aanwezig dan het gedrag van Piet - no offense. Voor mij voelt het bijna hetzelfde om te zeggen dat meta slechts een voorkeur voor AC heeft.
  Begrijp mij niet verkeerd je mag doen,- laten en spelen wat je wilt, maar ondanks het (terechte) enthousiasme kan er wel minder overdreven gereageerd worden. Zelf ben ik (niet) meer zo kapot van Nintendo, mijn enthousiasme zal daarom misschien ook minder aanwezig zijn bij de echte liefhebbers.
  Ik vind het overigens wel een kwalijke zaak als je een product moet gaan rechtvaardigen ongeacht de persoon of het product.
 • @AWESOMEDUDE3 iemand die me begrijpt!! Topper!!

  Het is al het geval. Toen ook met de slechte verkopen van de Wii u probeerde hij alles te rechtvaardigen.
 • @Tyron
  Is het leuk daarboven? :-D
 • The last of us 2 gaat echt zoveel game of the year prijzen binnenslepen dat wordt niet normaal..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren