1. Ubisoft adresseert vanavond niet de giftige werksfeer binnen bedrijf

Ubisoft adresseert vanavond niet de giftige werksfeer binnen bedrijf

Forward-presentatie is van te voren opgenomen

Ubisoft adresseert vanavond tijdens het Ubisoft Forward-evenement niet de giftige werksfeer binnen het bedrijf. Dat meldde het bedrijf vandaag via social media.

"Ubisoft Forward wordt uitgezonden gedurende een tijd dat er grote, interne veranderingen plaatsvinden", zo leest de tweet van de Franse uitgever. "Omdat alle content van te voren is opgenomen, willen we erkennen dat de problemen waar we op dit moment mee dealen niet direct geadresseerd worden. We hebben nog significant werk te verrichten en wijden ons toe aan dit proces. We komen binnenkort met meer updates."

De afgelopen weken kwamen er, onder andere via reportages van de Franse uitgave Liberation, berichten naar buiten over een giftige werksfeer en seksuele intimidatie binnen Ubisoft. Verschillende prominente werknemers werden in eerste instantie op verlof gestuurd tijdens de onderzoeken. Na een uitgebreide reportage van Liberation gisteren waarin geclaimd werd dat men binnen het bedrijf geruime tijd bekend was met de giftige werkwijze, vertrokken vandaag drie topmensen van het bedrijf.

Vanavond om 21:00 uur Nederlandse tijd wordt Ubisoft Forward uitgezonden, een livestream waarin het bedrijf - ter vervanging van de reguliere E3-persconferentie - games onthult. Verwacht wordt dat spellen als Assassin's Creed Valhalla, Far Cry 6 en Watch Dogs Legion worden getoond. Om 20:30 uur begint de pre-show.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Gelukkig Dit soort zaken zijn erg maar moeten gescheiden blijven van evenementen zoals Ubisoft forward waarbij het om de games moet draaien.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren