1. Ubisoft bevestigt bestaan Far Cry 6 met teaser

Ubisoft bevestigt bestaan Far Cry 6 met teaser

De onthulling is aanstaande zondagavond

Het bestaan van het gisteren uitgelekte Far Cry 6 is door Ubisoft bevestigd middels een korte teaser.

Via de officiële Far Cry-Twitter werd kort een van de hoofdpersonages - dictator Anton Castillo - getoond, die wordt vertolkt door Breaking Bad- en Westworld-acteur Giancarlo Esposito. Aan het einde van de teaser wordt Ubisoft Forward genoemd, het evenement dat aanstaande zondag om 21:00 uur Nederlandse tijd wordt uitgezonden. Daar wordt de game naar alle waarschijnlijkheid dan ook volledig onthuld.

Gisteren lekte er een PlayStation Store-pagina uit van de toen nog niet aangekondigde game. Daar werd een releasedatum van 18 februari 2021 op genoemd. Ook zouden spelers van de PS4-versie gratis kunnen upgraden naar de PS5-versie - vermoedelijk gaat dit ook op voor Xbox-consoles.

Volgens de gelekte info draait de game om dictator Anton Castillo, die samen met zijn zoon Diego met harde hand regeert op het tropische eiland Yara. Castillo zou het fictieve land 'koste wat het kost' in ere willen herstellen. Spelers zouden Dani Rojas besturen, een inwoner van Yara die als guerrillastrijder vecht voor vrijheid in jungles, stranden en Esperanza, de hoofdstad van Yara.

Fans speculeren overigens dat zoon Diego een jongere versie is van Vaas, de iconische slechterik uit Far Cry 3. Het litteken op zijn wenkbrauw zou daar op kunnen wijzen. Dit is echter nog niet bevestigd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wat is er aan de hand bij Ubisoft alles lekt uit. Hopelijk hebben ze nog een paar surprises. Want anders is er niet veel aan morgen.
 • Nieuwe beelden en info van mijn 3 favoriete Ubisoft franchises (Assassins Creed, Far Cry en Watch Dogs) morgen dus ik kijk er naar uit!
 • @Real13

  Een van de belangrijkste game evenementen van dit jaar imho.
 • @Meta_coola

  Sowiso Gods&Monsters hoog op mijn verlanglijstje
 • Hebben ze nog meer actieve franchises dan? :p
 • @benjaminben

  Rainbow six, just dance, Assassin's Creed, Far Cry, watch dogs , trials en Anno.

  Hoeveel actieve franchise heeft rockstar bijvoorbeeld ? GTA en RDR veel verder kom je niet en GTAO gaan ze de komende drie consoles generaties recyclen.
 • @Meta_coola

  was ook geen aanval, was een grap over het feit dat Ubi eigenlijk alleen echt maar wat met de door REAL genoemde franchises doet. Sorry, wilde niet aan je kindje komen.
 • @benjaminben Komt bijvoorbeeld ook weer een nieuwe Rainbow Six aan en Ghost recon is ook actief al hebben ze zichzelf geen plezier gedaan met Breakpoint.
 • @Meta_coola

  Kwaliteit en kwantiteit is iets totaal anders, Meta. Maar Rockstar mag GTA V nu eindelijk wel eens in de prullenbak gooien, inderdaad.
 • @Mister Frowdo

  Mooi dat dan in ieder geval met AC kwaliteit en kwantiteit word geleverd. FC is dan idd wel vaker een hit or miss
 • @Meta_coola

  Voor veel mensen zijn de games van Ubisoft het meestal nét niet. Dat heb ik dus zelf ook. Ik koop ze zo nu en dan, maar speel ze eigenlijk nooit uit omdat het niet lang genoeg weet te boeien. Zo'n goedgevulde wereld van Assassin's Creed (Odyssey) voelt eigenlijk maar kaal en leeg aan. Kwantiteit boven kwaliteit lijkt het.
  De Rayman-games zijn daarentegen heel erg goed en ook Mario + Rabbids was verrassend genoeg top.

  Ik weet dat jij hier anders over denkt en dat is helemaal prima.
 • @Meta_coola
  Vind je ? Voor mij zijn alle Ubisoft games hetzelfde….. Een verhaal en map vol met busy work. Alleen met een andere speelstyle. Van de laatste 3 Ubisoft games kom ik niet verder dan 5 uur. Het voelt al snel saai en eentonig aan.

  Voor mij persoonlijk kunnen ze is een keer beter creatiever zijn in game design dan alleen maar de Graphics een beetje opschroeven.
 • @ShadowhunterrX

  Ja dit vind ik ja , ik heb ook niet voor niets al 390 uur in AC odyssey zitten. Ik vind het heerlijk games er is veel te doen en op een paar missies na ( missies die je via prikbord doet) voelt de game op geen één moment aan als een drag.
 • @Meta_coola

  Je zou stand up comedy eens moeten overwegen. Of een politieke carrière. Die twee gaan eender hoe hand in hand!
 • @Mister Frowdo

  Waarom? Ik ben serieus met wat ik zeg.
 • @Meta_coola

  Ubi fanboy detected :p
 • @CyberFl

  Ik ben een fan ja. Een fanboy? Nope niet echteigenlijk.
 • @Meta_coola

  Zucht stop nou eens om dat te ontkennen. Je bent sowieso een Ac fanboy dat staat met koeienletters op je voorhoofd beschreven. Is verder niet erg zolang je niet er in doorslaat. En Ubisoft ben je ook gewoon een fanboy van misschien in iets mindere mate dan je met Ac hebt. En ook ben je een Playstation fanboy. En wat is er erg aan? Je bent gewoon een groot fan van die game en bedrijven. Niets ergs. Behalve als je doorslaat erin en onzin uitkraamt. Voordat je een paar voorbeelden vraagt. Over Ubisoft dit is een van de belangrijkste presentaties van dit jaar. Onzin. Dat zijn de presentaties van de grote 3. En de belangrijkste presentatie die nu volgt is niet van Ubisoft maar van Xbox wat zet die tegenover Sony neer. .

  Over AC dat je zegt dat de Ac studio's beter zijn dan die van Rockstar en CD projekt Red. Onzin ik kan ook Neres van Ajax beter vinden dan Messi of Ronaldo maar dat is ook onwaar. De Ubisoft studio's zitten niet tot de absolute top studio's meer een midden segment. De absolute top van dit moment zijn top studio's van Nintendo, Sony en Rockstar Cd Projekt red.

  En over Sony riep je de onzin dat alle Sony first party ps4 games top kwaliteit waren complete lariekoek want Killzone en knack bijvoorbeeld al te noemen zijn dit niet.

  Maar voor de rest een fanboy ergens van zijn niet erg. Maar sla niet door. Ik ben ook groot Donkey kong fan. Maar ik kan nog wel aankaarten wat er slecht is. Maar dat kun jij niet. En dat is soms vervelend. Maar ontkennen dat je een fanboy bent is vermoeiend.
 • Ubi kan wel wat Flex seal gebruiken met al die 'lekken'.
 • Benieuwd. Far Cry en AC zijn leuke games. Ik kijk persoonlijk het meest uit naar Watch Dogs: Legion omdat de gelekte beelden van AC: Valhalla wat teleurstellend waren.

  Maar wie weet, misschien toont Ubisoft morgen een opgepoetste en interessante demo en wekt dat mijn interesse weer wat op!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren