1. Ubisoft brengt populaire Scott Pilgrim-game mogelijk terug

Ubisoft brengt populaire Scott Pilgrim-game mogelijk terug

Game is sinds 2014 niet meer beschikbaar

De tweedimensionale brawler Scott Pilgrim vs. The World komt nadat het spel voor lange tijd niet meer beschikbaar was mogelijk weer online te staan.

Scott Pilgrim vs. The World, gebaseerd op de gelijknamige film, verscheen oorspronkelijk op PlayStation 3 en Xbox 360. De digitale indiegame kreeg al snel een cultstatus en werd in 2014 offline gehaald, waarschijnlijk vanwege een afgelopen licentie. Fans hopen al jaren dat het spel weer beschikbaar komt.

Gisteren hield The Academy of Motion Picture een 'watch party' voor de film. Diverse castleden, regisseur Edgar Wright en Bryan Lee O'Malley, de maker van de graphic novel waarop de film is gebaseerd, plaatsten tijdens het kijken live tweets. O'Malley tweette dat hij graag zou zien dat de game weer beschikbaar zou komen. Ubisoft reageerde hierop met het 'denk'-emoji, wat er mogelijk op wijst dat het bedrijf van plan is om dit inderdaad te doen.

In 2016 liet O'Malley al weten dat het zijn doel was om de game weer opnieuw in de verkoop te krijgen. Ook fans hopen al jaren dat het spel weer beschikbaar komt. Mogelijk heeft Ubisoft hier eindelijk gehoor aan gegeven. Vooralsnog is niets officieel bevestigd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ziet er grafisch vreselijk uit. Ik heb echt iets tegen kleine titels die geen grafische eigen stijl verzinnen.
 • @smaakmaker

  Dit is gewoon een eigen grafische stijl hoor. Jij houdt gewoon niet zo van pixel-art heb ik het idee. Want ook binnen pixel-art bestaan er verschillende stijlen. Ik vind deze stijl tof en de animaties zijn relatief knap gedaan hoor. Dit is niet zo gemakkelijk als jij lijkt te denken dat het is. Deze stijl moet sprite na sprite gemaakt worden, een 3D model is veel gemakkelijker te animeren. Je hoeft hem namelijk niet te hertekenen.

  Beide grafische stijlen vergen gewoon tijd en werk, dus een lastige en tijdrovende taak blijft het altijd.
 • @benjaminben

  Ja ik vind pixel art echt een hele lelijke stijl. Ik vind dat dit gewoon in de begin jaren 90 thuis hoort Geef mij maar gewoon een stijl als inside, Ori, Indivisible en Hollow Knight bijvoorbeeld.
 • @smaakmaker

  vind ik ook erg mooi hoor, maar pixelart zoals in Stardew Valley, Graveyard Keeper en bijvoorbeeld Owlboy vind ik echt PRACHTIG. Zo mooi, het is een vorm van pointillisme haast, een tekenstijl die enorm veel tijd kost. Maar de simpele pixelart games zijn idd minder tof, das gewoon makkelijk er vanaf maken. Uncanny Valley voor de Switch bijvoorbeeld, dat vond ik niet wat.
 • @benjaminben

  Mooi verwoord! (ik meen het)
 • @Don Carpaccio
  haha bedankt :)
 • @benjaminben

  Ja smaken verschillen. Ik vind ook owlboy niet mooi ik had liever een andere stijl voor die game gewild.
 • @smaakmaker

  Dat is zeker zo, en het feit dat je dit weet maakt je een goede smaakmaker :P Maar dan vraag ik mij wel af wat jij op dit moment van de uitstraling van de echte retro-games vindt. Zoals DKC (geen pixelart, dus geen best voorbeeld) of de SNES Mario-games (Wél pixelart), vind je dat nog steeds mooi? Of inmiddels niet om aan te gluren.

  Want nieuwe games die 'oud' ogen (leg toffe hedendaagse Pixelart games trouwens maar eens écht naast de games van weleer en je ziet een gigantisch verschil, zoveel vloeiender en gedetailleerder) mooi, maar ook oude games met achterhaalde graphics kan ik nog steeds waarderen.

  Het voordeel van pixelart vind ik trouwens (naast dat ik het een toffe uitstraling vind hebben) dat het overzicht kan bieden, mits de ontwikkelaar de sprites qua contrast tegen elkaar afzet. Sommige games (vooral side-scrollers) met een 3D graphics, zijn soms beduidend onoverzichtelijker dan de wat simpelere Pixelart games. Voor side-scrollers heeft pixelart/getekende stijl zoals Hollow Knight dan ook zwaar mijn voorkeur. Ik speel liever een Shovel-knight/Hollow Knight/Celeste dan dat ik Trine/ NSMB (op de wii had ik juist moeite met deze game vanwege het 3D aspect)/Runner 3 (van deze game werd ik door het 3D aspect zelfs misselijk bij tijden) speel.

  Ook de Heroes of Might and Magic serie is zoveel trager, lelijker en saaier in 3D. Hetzelfde geldt voor de Harvest Moon reeks (Stardew Valley bewijst dit maar al te goed).

  Zo…. Heb je weer leesvoer mooie Kaaskop :D
 • @benjaminben

  Hahaha mooie kaaskop prachtig. Dkc trilogie vind ik nog best mooi waren dan ook grafisch echt een stap vooruit . Maar ik vind de oude Mario games er ook niet meer mooi uit zien. Ik zie liever gewoon een speciaal ontworpen stijl. Dan geef ik een game veel sneller de kans. En ik weet het is zonde dat ik pixel art games niet speel want de kwaliteit van vele is goed in orde. Maar misschien toch maar eens proberen
 • @smaakmaker
  en toch zijn er binnen pixelart heel veel eigen stijlen te vinden. Geef het inderdaad maar eens een kans, want je meest heel veel goede games zo. Kan mij je playthrough van de Crash Remaster nog herinneren, zag er prachtig uit maar leek te spelen als een draak.
 • @benjaminben

  Ja die speelde inderdaad niet lekker. En je hebt inderdaad gelijk het moet ook lekker spelen heb nu een indie genaamd Indivisible ziet er geweldig uit. Maar speelt niet top.
 • @smaakmaker

  Die leek mij wel tof, nog niet aangeschaft. Maar de moeite waard dan? Of is de besturing dusdanig kut dat het niet aan te raden valt?
 • @benjaminben

  Nou ik vind het blokken echt heel moeilijk en niet super werken omdat je verschillende personages in de gaten moet houden. En die zitten onder verschillende knoppen. En nu ben ik bij bewakers die je alleen kunt verslaan als je hun schild vernietigd en dat moet je doen met atack plus stick naar boven plus gelijk atack met stick naar beneden ik vind het persoonlijk zeer matig werken en ik krijg het niet onder de knie. Wat ik zonde vind want de rest is echt geweldig. Hij staat wel op gamepass dus weet niet of je een Xbox en gamepass hebt? Want misschien ligt het aan mij en kun jij het mij uitleggen haha
 • Scott Pilgrim vs. The World met plezier gespeeld toen die tijd.
 • Was 1 van de beste games die ze gaven met PS+ op de PS3. Was echt verrast hoe leuk deze game was.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren