1. Ubisoft-CEO annuleerde eigenhandig King Arthur-game

Ubisoft-CEO annuleerde eigenhandig King Arthur-game

Avalon moest beter zijn dan Tolkien

Serge Hascoët, ex-CEO van Ubisoft, annuleerde eigenhandig een King Arthur-game omdat de setting hem niet lag. Dat meldt Bloomberg.

De rpg werd intern bij Ubisoft 'Avalon' genoemd en zou draaien om King Arthur en zijn ridders. In 2018 werd Dragon Age-regisseur Mike Laidlaw voor het project naar de studio gehaald, maar een jaar later vertrok hij weer. Volgens verschillende Ubisoft-medewerkers zou Hascoët niet van fantasy-games houden en mocht de game er alleen komen als het 'beter was dan Tolkien'.

Het is vrij ongebruikelijk dat een CEO de macht heeft om zelf een game te annuleren. Volgens verschillende anonieme medewerkers slootHascoët regelmatig werknemers buiten en schoot hij 'ideeën met potentie' af.

Volgens Bloomberg maakte de ontwikkeling daarnaast al progressie, met een coöperatieve multiplayermodus die lijkt op die uit de Monster Hunter-games. Het ontwikkelteam vond het 'schokkend' dat de game plots werd geannuleerd. Ook na het pitchen van nieuwe ideeën kreeg het team van laidlaw geen groen licht.

Serge Hascoët vertrok recent bij Ubisoft wegens aanklachten van seksueel wangedrag, samen met CFO Maxime Béland en editorial director Tommy François. Vorige week spraken Ubisoft-medewerkers zich uit over de situatie bij de ontwikkelaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Vandaar dat iedere game hetzelfde setting kende. Die man wilde niet innoveren.
 • @mightybundy

  Ah ja Londen 1866 is exact zelfde setting als Griekenland 460 BC.


  Ja veel van hun games werken op dezelfde manier maar ze hebben wel degelijk innovaties gemaakt met hun AC, Rainbow six en zelfs hun FC games.
 • @Meta_coola Rainbow 6 wil ik je nog geven maar AC en Farcry innoverend? Begrijp me niet verkeerd, ik vind het leuke games en heb ze zo wat allemaal gespeeld maar ze zijn verre weg van innoverend.
 • Dat is wel t minste op z'n kerfstok. De bezem door dat nare bedrijf.
 • @JaJa_jr

  Ik heb vertrouwen in Yves. De rotte appels worden er al uitgegooid. Op die rotte apples na is het gewoon een goed bedrijf geen naar bedrijf.
 • @Meta_coola

  Correctie, nare bedrijfsvoering. Hoe kun je vertrouwen hebben in iemand die dit jaren heeft laten gebeuren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren