1. Ubisoft CEO gaat in op eventueel vervolg Splinter Cell

Ubisoft CEO gaat in op eventueel vervolg Splinter Cell

Waarom duurt het zo lang?

Het is ruim vijf jaar geleden van Splinter Cell: Blacklist uitkwam en sommige fans vragen zich af waarom het zo lang duurt tot er een nieuw deel komt. In een interview met IGN geeft de CEO van Ubisoft, Yves Guillemot, toelichting op waarom het precies zo lang duurt.

Guillemot geeft aan dat ze pas aan de slag gaan met een vervolg als dit een totaal nieuwe, unieke game kan worden. Daarnaast was door fans de druk erg groot voor werknemers, waardoor vele hun handen er niet aan wilden branden. Bovendien is Ubisoft erg gefocust op de Assassin’s Creed-serie. Ook omdat de werknemers daar nu het liefst mee bezig zijn.

“Er zijn op dit moment echt wel mensen die bezig zijn met het merk Splinter Cell en het merk bewaren. Er komt een dag dat jullie hier iets van zien, maar meer kan ik nog niet zeggen”, aldus Guillemot.

Splinter Cell Conviction

In Ghost Recon: Wildlands zat al een behoorlijke easter egg. Sam Fisher was namelijk te vinden voor een missie. Ook in New Dawn zat een easter egg die iets te maken had met Splinter Cell. Je kon notities ondertekend 'SF', wat waarschijnlijk duidt op Sam Fisher, waarin de gebeurtenissen beschreven staan die plaatsvonden na Far Cry 5.

Verder is de ontwerper van Splinter Cell, Clint Hocking, weer aan de slag gegaan bij Ubisoft. Hij werkt op dit moment aan ‘onaangekondigde projecten’.

Of een nieuwe Splinter Cell wordt uitgebracht voor de volgende generatie consoles wil Guillemot geen uitspraken over doen. Als er een nieuwe Splinter Cell-game aankomt kan het zijn dat deze wordt aangekondigd tijdens E3 2019, maar daarover is nog niks vastgesteld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Bah, wat een slechte plan. We hebben al zoveel AC delen achter elkaar gezien. Een Splinter Cell game zou nu heel verfrissend zijn. Ik hoop dat de Splinter Cell iets meer in de buurt komt bij de eerste vier delen. Die langzame sneaky gameplay beviel mij wel:)
 • De voor en nadelen van een fanbase.

  Ze spelen je games, geven er geld aan uit maar owee als iets veranderd aan hun geliefde serie.

  Ook gelijk mijn punt met mensen die zich zelf als fan bestempelen maar klagen als een franchise nagenoeg het zelfde blijven maar ook hondsdol worden als het veel afwijkt van de voorgaande delen (assassin's creed origins/Odyssey vergeleken met Black Flag /Syndicate). Wat de dev ook doet het is nooit goed.

  Nee Ubisoft moet gewoon een nieuw deel maken op de manier die zij willen en de fanbase moet het imho maar slikken en met de Flow mee gaan.
 • Ben een zeer grote fan van Ubisoft, dus laat maar komen.
 • De echte reden is natuurlijk dat de Splinter Cell-games zich wat minder makkelijk lenen voor de Ubisoft-formule van 'nieuw jasje en nieuwe generieke content' zoals AC, FC, WD en The Division dat wel doen. Overigens is de serie na Double Agent echt bergafwaarts gegaan.
 • @barton

  Grappig dat je dat zegt terwijl ze sinds 2017 van het wel bekende Ubisoft formule zijn afgestapt bij AC en ze met WD 2 ook al een andere kant opgingen.
 • @Meta_coola

  Al hoewel ik het met je eens ben dat AC wel in een nieuw jasje is gestoken, is het natuurlijk wel zo dat ze gelijk het jaar daarna een vervolg hebben uitgebracht met minimale verbeteringen.
 • @barton

  Yup wat ik ook dacht..
 • “Er zijn op dit moment echt wel mensen die bezig zijn met het merk Splinter Cell en het merk bewaren. Er komt een dag dat jullie hier iets van zien, maar meer kan ik nog niet zeggen”

  Splinter Cell confirmed voor E3 2019. Voorspel voor Ubisoft's nieuwe aankondigingen Splinter Cell, Child of Light 2 en de Avatar game. Misschien ook nog ruimte voor Assassin's Creed 2020, maar lijkt mij niet.
  Probleem met Splinter Cell op dit moment, is naar mijn gevoel dat ze de gameplay van Metal Gear Solid V willen matchen/overtreffen. Om dat gat in de markt weer te vullen.
 • De fans willen graag meer van hetzelfde begreep ik. Nou daar is Ubi toch de uitgelezen ontwikkelaar voor?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren