1. Ubisoft: 'free-to-play-games zullen AAA-titels niet vervangen'

Ubisoft: 'free-to-play-games zullen AAA-titels niet vervangen'

Uitgever geeft opheldering over uitspraak

Ubisofts free-to-play-games zullen betaalde AAA-titels niet vervangen. Dat zegt Sean Lama, senior analist bij het bedrijf.

Gisteravond deelde Ubisoft naast het winstrapport van het afgelopen fiscale jaar ook dat een grotere focus op free-to-play-titels bij haar toekomststrategie hoort. 

Volgens Lama werd deze uitspraak door sommigen verkeerd geïnterpreteerd, waaronder in een artikel van Video Games Chronicle. Daarover zegt hij:

"Betreffende de Ubisoft-reactie, die is in de context van het feit dat free-to-play een groter aandeel in de opbrengst wordt, niet een indicatie dat er minder traditionele, betaalde games zoals Assassin's Creed verschijnen. De contentmix wordt uitgebreid, niet veranderd. Een goede vergelijking is de evolutie van Call of Duty sinds Warzone."

Ook haalt hij in een reactie aan Ubisoft free-to-play wil inzetten om bestaande IP's wil inzetten voor free-to-play-games. Zo werd recent The Division Heartland aangekondigd, een free-to-play-titel gebaseerd op Ubisofts mmo-shooter.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren