1. Minderjarige Nederlander aangeklaagd door Ubisoft

Minderjarige Nederlander aangeklaagd door Ubisoft

Bewust geld verdienen met illegale praktijken

Ubisoft heeft bekendgemaakt dat ze eigenaars van het portal SNG.ONE gaan aanklagen voor DDoS-aanvallen. Een van de verdachten is een minderjarige Nederlander.

De verdachten hebben volgens het Franse bedrijf georganiseerde DDoS-aanvallen op de servers van Rainbow Six Siege uitgevoerd. Bij een DDoS-aanval wordt er buitengewoon veel verkeer naar een bepaalde server gestuurd zodat deze overbelast raakt. Op deze manier kunnen tegenstanders worden gedwongen om de wedstrijd te verlaten, wat dan resulteert in een winstpartij voor de valsspelers.

Volgens Ubisoft hebben de eigenaren flink wat geld verdiend aan deze praktijken. De daders boden hun diensten aan bij Rainbow Six Siege-spelers en vroegen hiervoor een bedrag van 11 dollar. Het was ook mogelijk om eenmalig betaling van 300 dollar over te maken voor oneindig gebruik van deze valsspeeltruc. Volgens de firma zijn de daders zich duidelijk bewust van hun illegale praktijken en dat versterkt het strafbaar feit. De vijf aangeklaagden zijn afkomstig uit Nigeria, Duitsland en Nederland.

Dergelijke aanvallen werden in het verleden veel vaker uitgevoerd. Een aantal maanden geleden werd echter geconcludeerd dat de aanvallen met 93 procent waren afgenomen. Dit was het directe resultaat van een update die Ubisoft tegen dit probleem uitbracht. Blijkbaar is de preventie-update niet genoeg geweest om alle illegale praktijken tot een halt te roepen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

 • "gebruik van deze valsspeeltruc"

  Hoe kun je valsspelen met een DDOS-aanval? Je kunt zo alleen de servers overbelasten en zo Ubisoft en andere spelers hinderen. Wat natuurlijk niet de bedoeling is, maar het is niet valsspelen ofzo.
 • @CerandoX.nl
  Kan je er niet voor zorgen dan een andere speler uit de game wordt gegooid dan? Want dat gebeurde bij destiny 1 regelmatig bij ons als we Trails aan het doen waren.
 • @blue_blade_3
  Dus een DDOS op de speler zelf doen? Dat zou kunnen, maar het lijkt mij eerder dat je de server platgooit waarop de game draait. Ik zou niet weten welk voordeel je daar zelf uit kunt halen.
 • @CerandoX.nl
  Eens. Bij dit artikel klinkt het meer alsof ze een IP van de tegenstander DDOSen.
 • @CerandoX.nl
  De DDOS manier werd vooral gebruikt om veel te stijgen. Want wanneer de server met iedereen in een potje de verbinding verliest gaan er geen punten van je rank af. Dus het werd vooral gebruikt door spelers die op verliezen stonden. Meestal werd dan de lobby plat gegooid niet de hele server. in een lobby werden in die tijd 3 games tegelijk gespeeld. Later met de update is een lobby nog maar 1 game en zo konden ze makkelijker mensen bannen die dit deden.
 • Sneu volk.
 • doodstraf
 • Terecht dat die gasten aanklagen. En imho moet niks uitmaken dat één van die gasten minderjarig is, gewoon keihard straffen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren