1. Rainbow Six Siege-cheatmaker aangeklaagd door Ubisoft

Rainbow Six Siege-cheatmaker aangeklaagd door Ubisoft

MizuSoft wordt geleidt door een Nederlandse tiener

Ubisoft klaagt het bedrijf MizuSoft en de eigenaar van de website aan omdat er programma’s verkocht worden die spelers helpen vals te spelen in Rainbow Six Siege.

Het bedrijf wordt geleid door de Nederlandse tiener J.V.L, zoals hij genoemd wordt in de rechtszaak, de volledige rechtszaak is door Polygon online gezet op Scribd. Ubisoft stelt dat MizuSoft programma’s creëert en verkoopt die spelers helpen vals te spelen in Rainbow Six Siege.

De rechtszaak is gebaseerd op de notie dat MizuSoft het auteursrecht van Ubisoft en Rainbow Six Siege geschonden heeft en dat ze handelen in apparaten en programma’s die bepaalde functies in de game omzeilen. Verder stelt Ubisoft dat MizuSoft spelers aanmoedigt om de regels van de game te verbreken.

Op de website van MizuSoft, die nu niet meer beschikbaar is, beschreef het bedrijf zichzelf als ‘de leidende cheat-leverancier die gefocust is op het leveren van krachtige maar gebruikersvriendelijke programma’s.’ Verder wordt er gezegd dat ze nog nooit gedetecteerd zijn en dat ze er alles aan doen om te zorgen dat de cheat niet ontdekt wordt. Wanneer een gebruiker nu naar de website wil gaan staat er alleen maar de site vanaf 24 oktober is stopgezet.

Rainbow Six Siege

Het programma waarvoor MizuSoft wordt aangeklaagd is tevens het enige wat verkocht werd: “Budget Edition Rainbow Six Siege Cheat”. Spelers konden een abonnement kopen voor 13 dollar per dag of 77 dollar per maand. Ook zijn moeder wordt aangeklaagd. Het geld dat werd verdiend met de verkoop van het programma werd door haar website gesluisd en Ubisoft stelt dat zij verantwoordelijk is voor het verzamelen en verwerken van het geld.

Ubisoft vraagt dat de beschuldigde 25.000 dollar per speler betaalt die gebruik heeft gemaakt van het programma. Ze stellen dat het programma duizenden keren gedownload en gebruikt is en dat MizuSoft er veel geld aan verdiend heeft, terwijl het Ubisoft geld heeft gekost om reparaties uit te voeren na gebruik van de cheats.

Er is nog geen reactie van Ubisoft of MizuSoft uitgebracht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

  • Kijk dat je micro transacties een slecht iets vind oké ( al valt de hoeveelheid microtransacties bij Rainbow six best wel mee). Maar dat geeft je niet het recht om te cheaten, sowieso snap ik niet waarom mensen in een MP game willen cheaten ( bij sommige Singleplayer games kan ik het nog begrijpen)
  • @Meta_coola
    Mensen doen dat omdat ze zichzelf beter willen voelen dan een ander. Het interesseert ze niet hoe, als ze maar winnen. Sneu figuren.
  • @Meta_coola
    Mensen doen dat omdat ze zichzelf beter willen voelen dan een ander. Het interesseert ze niet hoe, als ze maar winnen. Sneue figuren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren