1. Geen nieuwe Assassin's Creed-game in 2019 volgens Ubisoft

Geen nieuwe Assassin's Creed-game in 2019 volgens Ubisoft

Ontwikkelaar verbreekt de jaarlijkse cyclus

Ubisoft komt niet met een nieuwe Assassin's Creed-game in 2019 en verbreekt daarmee het jaarlijkse lanceringsschema van de franchise. Dit wordt op Gamescom bekendgemaakt door de CEO van Ubisoft, Yves Guillemot.

Guillemot legt uit dat de release van Assassin's Creed Odyssey was besloten voor 2018 doordat het tegelijkertijd werd ontwikkeld met Assassin's Creed Origins, dat in 2017 verscheen. Hierdoor verschijnt het jaar na Odyssey niet direct een nieuwe game in de reeks.

Guillemot zei tijdens de Gamescom: "We hadden een game in 2017 en we hebben er één voor dit jaar, maar we hebben geen volledig nieuwe Assassin's Creed-game voor volgend jaar. Dat is vooral omdat beide teams apart van elkaar werkten, dus voor nu hebben we twee games, één voor elk jaar."

Wanneer er gevraagd werd of er een spin-off of iets kleiner zou verschijnen, zei Guillemot dat dit opnieuw niet het geval was. In plaats daarvan werd gezegd dat er op een reguliere basis meer content komt naar Assassin's Creed Odyssey. De CEO van Ubisoft zegt dat spelers van de nieuwe Assassin's Creed-game jaren vooruit kunnen en ze gaandeweg nieuwe mogelijkheden aangeboden krijgen om de game te spelen.

Assassins Creed Odyssey

Guillemot voegde eraan toe dat het doorbreken van het lanceringsschema uiteindelijk de moeite waard is geweest. "De tijd gaf het team de mogelijkheid om ze te laten brengen wat ze echt wilde. De community heeft erg positief gereageerd en wanneer ik kijk naar wat wij gaan brengen met Odyssey ben ik ervan overtuigd dat de community van Origins verbaasd zal zijn."

Assassin's Creed Odyssey speelt zich af in het oude Griekenland en geeft de speler onder andere de mogelijkheid om te kiezen voor een mannelijke of vrouwelijke protagonist. Daarnaast werd eerder bekend dat de map in Odyssey de grootste is in de franchise en de focus van de game gelegd wordt op het varen.

Assassin's Creed Odyssey verschijnt op 5 oktober 2018 voor pc, Xbox One en PS4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Rick Bloemzaad Redacteur bij Gamer.nl en Insidegamer.nl. Houdt van zowel moderne games als klassiekers. Van Overwatch en Mario Kart 8 Deluxe tot Super Mario 64 en GTA 2.

Reacties

 • Ik wist het wel. In 2016 zei Guillemot al het is niet zeker of dat assasn's creed weer een jaarlijkse game word.

  Mij maakt het echt niet uit. Of dat er nou een jaar tussen de releases zit of meerdere jaren kopen doe ik ze toch wel. Want hoe je het ook went en keert, kwaliteit leveren ze toch wel altijd af misschien niet altijd top notch maar wel altijd goeie kwaliteit ( in ieder geval met de AC franchise met uitzondering van Unity)  Ze maken de juiste keuzes met deze franchise.
 • @Meta_coola
  wel een beetje flauw dat je dan toch niet helemaal openlijk je mening verkondigd.
 • @Soon.

  Tja ik dacht ik zal het dit keer maar in spoilers zetten anders worden sommige weer hondsdol door m'n ongezouten maar oprechte mening.
 • @Meta_coola
  Spoiler plaatsen heeft alleen nut als datgene nog niet bekend is bij sommige, of niet bekend wilt worden, een beetje een misplaatste poging als je het mij vraagt.
  Overigens denk ik dat heel IG inmiddels jouw mening wel kan citeren.

  Wel klagen dat er moeilijk wordt gedaan over jouw mening maar volgens wel zelf weer de confrontatie opzoeken met deze actie. Beetje jammer weer.
 • @awesomedude3
  Ja typisch meta; altijd meteen in de verdediging schieten en constant alleen maar hetzelfde vertellen.

  Mensen die ook zeggen dat ze altijd eerlijk zijn, liegen het hardst tegen zichzelf
 • En omdat mijn mening al lang breed bekend is mag ik hem niet meer uiten. Beetje zin om eerlijk te zijn ik mag mijn mening zo vaak als ik wil verkondigen. Als je je daar aan irriteert ligt het probleem meer bij jou dan bij mij.


  Overigens zie ik geen reden om te liegen laat staan tegen mij zelf.

  Zal ik geliefd zijn hier op IG? Nee zeer zeker niet en dat hoeft ook niet als dat betekent dat ik niet mij zelf mag zijn, mijn mening niet mag laten weten in elk bericht en als ik tegen andere en mijzelf moet liegen.
 • @Meta_coola

  Zeg es eerlijk…je hebt vast wel een klein traantje moeten wegpinken toen dit nieuws onder je ogen kwam?

  Geeft niet, dit is alleen maar goed voor de franchise. Laat het nu ook maar liggen tot next-gen.
 • @Ramirez

  Nee hoor zoals ik al zeg het maakt mij niet uit of het nou volgend jaar uitkomt of pas over een jaar of pas over 3 jaar zodra het uitkomt koop ik het gelijk tot die tijd heb ik genoeg andere games te spelen en ik speel de totale AC franchise dan nog wel een keer extra uit in het jaar 2019.
 • @awesomedude3

  Dit dus.. Deze knakker spoort niet in zijn bovenkamer.
 • Ook een beetje flauw dat je jezelf telkens een nice! geeft Meta.
 • @barton

  Uhm wat? Waarom zou ik mijzelf een nice geven ?
 • @Meta_coola

  En dat is meteen het verschil met Rockstar en CD Project Red, die leveren namelijk wel top notch producten af.
 • @Silverwolf

  Ook niet altijd
 • @Meta_coola

  Whaha Meta coola drink jij want je bent echt aan de drank. Ubisoft kan zich meten met Rockstar en Cd Projekt? je gaat steeds grotere wartaal uitslaan.
 • @Mister Frowdo

  State of Emergency
  Oni


  Overigens drink ik al een jaar of 5 geen alcohol meer. En ik spreek ook totaal geen wartaal uit. Maar ja ik weet wie het zegt namelijk iemand die alleen maar mensen de grond ik kan boren en vroeg of laat maakt hij weer een fout en word hij weer uiterst terecht gebanned.

  Volgens mij maak ik zelf wel uit wat ik wel of geen kwaliteit vind. Kwaliteit kan voor iedereen Anders zijn. Jij vind AC kut, is goed dat mag jij vinden en zo mag ik vinden dat AC kwaliteit top is maar nee kaas kan z'n mening is waarheid en mensen met een andere mening zijn volgens kaasie dronken, stoned of mongolen.
 • @Meta_coola
  Ik heb jou en kaas beiden net zo hoog zitten.
 • @blue_blade_3

  Mag je vinden. Punt is wel dat ik men in hun waarde laat ookal is zijn hun meningen en standpunten het tegenovergestelde van mij. Ik zal bijvoorbeeld er nooit iemand van betichten Dat hij dronken is omdat hij een andere mening heeft.
 • @Meta_coola

  Ik laat je in je waarde alleen als je roept dat de AC Origins studio gelijkwaardig vind aan Cyberpunk en Rockstar. Ubisoft studio's zitten daar nog een eind van verwijderd vele zouden je daarom keihard uitlachen En mijn ban was omdat ik je persoonlijk aanviel dat ik je een ubisoft en Ac fanboy vindt. Maar bij elk Ac bericht laat je zien dat ik gelijk heb daarover
 • @kaassoufleeisback
  Die ban was op heel wat meer gebaseerd..
 • Weet je hoeveel nieuwsberichten je kan schrijven over games die niet uit komen in 2019?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren