1. Watch Dogs: Legion-muziek wordt deels gecrowdsourced

Watch Dogs: Legion-muziek wordt deels gecrowdsourced

Aankondiging blijkt controversieel

Ubisoft slaat nogmaals de handen ineen met HitRecord om zo fans gedeeltelijk de soundtrack te laten creëren voor Watch Dogs: Legion.

Eerder werkte Ubisoft al samen met het bedrijf van acteur Joseph Gordon-Levitt om assets voor het aankomende Beyond Good & Evil 2 te creëren. Deze vorm van crowdsourcing wordt nu wederom ingezet voor de soundtrack van Watch Dogs: Legion.

Er moeten in totaal tien nummers gemaakt wordt die op de radiostations in de game verschijnen naast de andere gelicenseerde muziek. Mensen mogen muziek maken in de genres rock, hip hop, electronic, metal en punk. Nummers die op wat voor manier dan ook gerelateerd zijn aan Londen - de setting van de game - hebben Ubisofts voorkeur.

HitRecords gaat op een onconventionele manier te werk: producten, waaronder dus muzieknummers, worden door meerdere mensen in elkaar gezet. Eén persoon doet bijvoorbeeld de zang, terwijl een ander de drums doet. HitRecord betaalt 2000 dollar per nummer, dat vervolgens verdeeld moet worden over de verschillende mensen. Meer details zijn op de website van HitRecord te lezen.

De aankondiging van de samenwerking met HitRecord is controversieel. Verschillende ontwikkelaars, waaronder Mike Bithell, zien dit als het uitbuiten van fans. Als reactie op de negatieve feedback heeft Ubisoft een statement naar buiten gebracht, die hieronder te lezen is.

Watch Dogs: Legion komt op 6 maart 2020 uit voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren