1. Ubisoft maakt mogelijk ook een battle royale-game

Ubisoft maakt mogelijk ook een battle royale-game

Nog meer battle royale

In een earnings call hint Ubisoft naar een mogelijke battle royale-game wegens het succes van Fortnite.

"What we see is it has an impact" vertelt CEO van Ubisoft Yves Guillemot over Fortnite en het battle royale-genre. "Het heeft een impact op alle games die we hebben. Dat weerhoudt ons er echter niet van beter te verkopen dan ooit. Al onze games doen het goed." Later merkt Guillemot op dat Fortnite goed is voor alle games omdat het het publiek heeft verbreed.

Toch lijkt Ubisoft ook interesse te hebben in de battle royale-trend. "Wij kijken altijd naar innovatie van onze competitie," vertelt Guillemot. Daarbij laat hij weten dat battle royale-modus "werkt voor onze concurrenten". Ook verzekert hij de investeerders dat "stappen ondernomen worden om gebruik te maken van de trend".

Ubisoft

Ubisoft is niet het enige grote bedrijf dat overweegt iets te doen met de golf van battle royale-spellen die de laatste tijd overal opduiken. Activision gaat bijvoorbeeld ook een battle royale-modus toevoegen aan Call of Duty: Black Ops 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Much original. So guns. Such cool.
  https://goo.gl/images/bPcqqg
 • Not my cup of tea. Maar voor de battle royale fans waarschijnlijk wel.

  Overigens heb ik elke keer zin om battle royale 1 en 2 te kijken als ik weer eens iets zie staan over battle royale.
 • Enige wat ik hoop bij Ubisoft dat ze 1 de opvolger van Mario and Rabbids in de maak hebben maar dan met dkc characters.. En dat Rayman in de maak is. Met de andere standaard series is Ubisoft mijn interesse kwijt
 • @kaassouflee30
  M+R DLC.
 • @Piet S.

  Ja klopt duurt wel lang trouwens . Maar ik wil een vervolg. Met dk diddy, Dixie en Cranky. En daar de rabbids varianten van en King K Rool als grote boss. Denk ook dat die game er komt. Hoop dit jaar de aankondiging en anders volgend jaar

  En zeker nu vrijwel zeker is dat Retro aan die Star Fox game werkt Kan een echte nieuwe Dkc of 3d Dk lang op zich laten wachten ben ik bang.
 • @kaassouflee30
  Over star fox, belachelijk dat er nog niets over verschenen is op IG!
 • @AWESOMEDUDE3

  Haha
 • @kaassouflee30

  Klinkt meer alsof je een nieuwe Donkey Kong Country wilt. Zou ik ook wel willen, maar ik verwacht ook dat het even gaat duren. Heb ook liever niet dat ze Donkey Kong Country aan een andere ontwikkelaar geven, vanwege een Star Fox racegame. Retro Studios ging net zo goed, wat Donkey Kong betreft. "Tropical Freeze" was een grote stap voorwaarts vanaf "Returns". Ook was ik blij met ontwikkelingen als een nóg gevarieerder en grootser leveldesign, de toevoeging van meer Kongs en het terughalen van David Wise voor een geweldige soundtrack! Wie weet hoeveel daarvan overblijft, mocht de serie weer naar een andere ontwikkelaar gaan. Retro Studios graag! Dan liever ná die StarFox game. Langer wachten is niet erg. Wachten op iets dat niet komt of uiteindelijk vreselijk tegenvalt wel.

  Liever niet te snel een vervolg op "Mario + Rabbids: Kingdom Battle". Kijk uit met wat je zegt. Voor je het weet gaat Ubisoft weer massaproductie draaien, zoals ze gewend zijn met die konijnen. Liever niet teveel van hetzelfde in te weinig tijd. Laat ze over een aantal jaar nog maar eens kijken of er een vervolg in zit. DLC? Ja, dat lijkt me beter, al moet ik eigenlijk nog beginnen met "Mario + Rabbids: Kingdom Battle". Wel gekocht, maar nog niet aan toe gekomen.

  Misschien binnenkort. Hij lijkt me wel leuk. :)
 • @MVG

  Ze hoeven er ook niet elk jaar 1 te maken. Nog een dkc versie van het spel en ik ben tevreden. Nou Retro is ook nooit meer teruggekeerd naar Metroid dus als ze niet meer terugkeren naar Dkc dan moet je een andere studio het laten doen..
 • Kom maar op hoe meer battle royal games hoe beter. Kunnen we tenminste kiezen welke we spelen. Net als FPS games kunnen er wat mij betreft ook hier meer van naast elkaar bestaan. Lijkt mij wel vet trouwens om een soort van battle royal game met ridders o.i.d. te hebben. Dit genre hoeft toch niet alleen met guns te zijn. Stel je voor een battle royal mode met Assassin's Creed. In een grote stad met zijn allen en dan als enig overblijven. Vet toch, mits goed uitgewerkt.
 • @Grombeer

  Nee alsjeblieft niet, geef de battle royale modus maar aan For Honor en laat Assassin's Creed maar voornamelijk een singleplayer ervaring zijn (al mag coop wel weer terug komen ala een A way out alleen dan nog beter.)
 • @Meta_coola
  Geen pvp multiplayer voor jou met AC? Geef mij maar de originele gamemode in een nieuw verbeterd jasje van de eerste AC met multiplayer en ik ga weer AC games kopen. Want vond ik het tof om mensen stiekem te vergiftigen of iemand een verkeerde speler neer te zien steken.
 • @blue_blade_3

  Nee voor mij persoonlijk hoeft pvp niet terug te komen bij AC. Maar ik dan ook geen multiplayer gamer, co-op games vind ik dan wel weer heel leuk maar spelers vs spelers kan mij niet bekoren.
 • @Meta_coola
  Kan ik wel begrijpen. Ik ben juist meer van pvp tegenwoordig. Co-op vind ik helemaal geweldig. Zo vond ik destiny 1 en MHW super tof omdat je met je maten lekker kon gamen en samenwerken.
 • @Grombeer

  Helemaal mee eens. Het is gewoon een nieuw genre. En ik hou ervan.
 • No no Ubisoft blijf bij je eigen ideeën.

  Kom maar met een nieuwe Rayman.
 • @masters007
  Dan zullen ze niet ver komen….
 • @masters007

  Ze hebben idd genoeg eigen ideeën maar battle royale is net iets te hot om er niks mee te doen.
 • @masters007

  Een rayman royale, ooooo jeah!
 • Zou me niets verbazen als het in The Division 2 zit. Maar liever niet… Lijkt me meer een game voor het grinden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren