1. Controversiële stemactrice wordt uit Watch Dogs Legion gehaald

Controversiële stemactrice wordt uit Watch Dogs Legion gehaald

Journaliste Helen Lewis zat in twee in-game podcasts

Ubisoft gaat een controversiële stemactrice uit Watch Dogs Legion verwijderen.

Het gaat om de Britse journaliste Helen Lewis, die in twee verschillende in-game podcasts van zich laat horen. Ubisoft laat weten "op de hoogte te zijn gesteld" van eerder gemaakte beledigende opmerkingen van de journalist omtrent genderidentiteit.

"Ubisoft noch de game zijn het eens met de standpunten van de journaliste", laat Ubisoft weten in een statement. "De ontwikkelaar heeft met een externe producent gewerkt om profielen voor deze podcasts samen te stellen. Zij waren ten tijde van de boekingen niet op de hoogte van de controversie." Ubisoft laat weten de twee complete podcasts te vervangen.

Lewis schrijft voor The Atlantic en voorheen The Times. Haar aanwezigheid in de game heeft op social media en gameforum ResetEra kritiek opgeleverd. In 2017 liet Lewis in een artikel weten dat "een man niet zomaar kan zeggen dat hij in een vrouw is veranderd." In dit artikel heeft ze kritiek op de Engelse legalisatie van gendertransities.

watch dogs legion

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Think of the chil…. dollars.

  Een gevoelige mening in deze tijd van inclusiviteit. Groot probleem, want ow Ubi haar reputatie. Jarenlang misbruik van personeel, geen probleem.

  Wat zou Ubi toch verrekte goeie games kunnen maken met alle middelen die zij tot hun beschikking hebben. Jammer dat het management alleen haar ballen aan t personeel toont en niet aan de game industrie/gamers.
 • UbiSoft? Eerder PussySoft.
 • @Heer Mida wat is dat nou weer voor een kutreactie
 • Snowflakes…mensen mogen geen mening meer hebben zonder daarvoor gestraft te worden blijkbaar.

  "een man niet zomaar kan zeggen dat hij in een vrouw is veranderd."
  Dit is toch ook gewoon een feit? Er zal eerst een mes aan te pas moeten komen.
 • @Ramirez

  Een menig kan soms harder kwetsen en doorwegen dan je denkt. Het aantal zelfdodingen bij o.a transgenders is nog altijd veel te hoog. Ik kan me niet 100% voorstellen hoe het voelt om opgesloten te zitten in je eigen lichaam, talrijke pijnlijke operaties te ondergaan (die eveneens ook heel duur zijn), maar ik weet wel dat net die ene opmerking van een intolerante persoon te veel kan worden en kan leiden tot een zelfdoding. Ik probeer het op z'n minst te begrijpen.

  Iedereen heeft een mening. Die hoeft daarom niet altijd het daglicht te zien als er niets opbouwend uit kan voortkomen en menslevens kost. Super als je je eigen leven op orde hebt en je jezelf in de categorie "normaal" (wat is normaal zelfs?) kan beschouwen, maar hou rekening dat ook andere mensen gevoelens hebben.

  Dat deze vrouw nu een opvoedkundige tik heeft gekregen is daarom meer dan verdiend. Een ontslag is er voor sommigen misschien wat over, maar die beslissing lag bij Ubisoft zelf, en ik kan ze eigenlijk geen ongelijk geven aangezien hun games vaak vooruitstrevend zijn ivm holebi-en transgenderrechten. Voor het imago van hun bedrijf was dit ongetwijfeld noodzakelijk.
 • @Mister Frowdo Hoe zijn UbiSoft-spellen vooruitstrevend ivm holebi- en transgenderrechten?
 • @Heer Mida

  Je ziet in heel wat games knipogen (in de spelwereld) zoals in Watch Dogs 2 de aanwezige pride-vlaggen en voetpaden, LGBT+ en transgender personen die aan bod komen (Assassin's Creed: Syndicate had een siqequest npc met een trans-man), de keuze in romantische relaties in Odyssey, en het feit dat je je gender makkelijk kan veranderen in Assassin's Creed: Valhalla,… Ik kan zo nog even doorgaan.

  'T zijn kleine dingen maar die betekenen vaak veel voor sommigen onder ons.
 • @Mister Frowdo
  En hierdoor moeten ze iemand ontslaan die er een andere mening op nahoudt? Oké…
 • @Heer Mida

  Als je dit herhaaldelijk doet, tjah… Niet mijn beslissing maar die van Ubisoft.

  Intolerant gedrag mag van mij zeker en vast op de vingers getikt worden.
 • @Mister Frowdo
  Ik vrees voor hen die onder jou moeten werken.

  En ik hoop dat Lewis betaald is voor haar werk.
 • @Heer Mida

  Als mijn werknemers herhaaldelijk dingen posten die tegen de bedrijspolicy of gewoon mensonterend in het algemeen zijn, is het niet meer dan normaal dat men die persoon daarop wijst. Over het ontslag weet ik het fijne niet.

  Dit kan bij andere zaken ook het geval zijn: vrouwonvriendelijke opmerkingen, seksuele intimidatie, racisme,… Kleine dingen kunnen groeien tot grotere problemen.

  Ik denk dat het probleem eerder aan jouw kant ligt als jij die dingen verdedigt en ziet als louter "een mening hebben". Dat is dus exact wat er mis is met deze maatschappij.

  Verder zou ik geen goede baas zijn, ik heb geen leiderscapaciteiten. Maar ik heb wel meer moreel besef dan sommigen op dit forum hier blijkbaar…
 • @Mister Frowdo
  Serieuze vraag; stel ik geef een mening op sociale media bijvoorbeeld dat ik geslachtsoperaties geld verspilling vind (vind ik niet natuirlijk, maar even als voorbeeld). Als iemand anders daardoor zichzelf ellendig gaat voelen, is dat dan echt mijn fout in jouw ogen? Ik ben oprecht benieuwd hoe jouw kijk op die zaak is.
 • @blue_blade_3
  Dat is dus het geval hier. Lewis heeft jaren geleden, dus niet onder UbiSoft's emplooi, een opiniestuk geschreven.
 • @Mister Frowdo
  Als jouw moreel besef van je eist dat je iemand ontslaat omdat deze persoon jaren geleden iets heeft gezegd wat een ander niet aanstaat, hoop ik dat je de daad bij het woord voegt en nooit iemand's baas wordt.

  'Over het ontslag weet ik het fijne niet.'

  UbiSoft heeft gezegd waarom ze uit het spel gehaald is. Lees gewoon hun verklaring.
 • @Heer Mida

  Gelukkig zijn we van Trump af.
 • "Mensen mogen geen mening meer hebben"
  You know, grootste reden dat ik al jaren niet meer op Insidegamer comment is dat de comment section altijd vol zit met de meest toxic personen die je maar kan vinden in een community zonder dat hier eigenlijk echt op gelet wordt.

  Ik zal even iets zeer controversieels plaatsen waar velen waarschijnlijk erg boos om zullen worden. Maar je mening heeft vrij weinig waarde wanneer het iemands identiteit of rechten ontneemt. Dit heeft niets te maken met het mooie woordje PC of SJW, maar puur respect hebben voor je medemens hoe hij/zij/hun door het leven willen gaaan. Dat jij geen enkel moment in je leven gestruggled hebt met either je identiteit of seksualiteit, good for you maar dat betekent ook dat jouw 'mening' er vrij weinig toe doet omdat je geen enkel idee hebt waar de mensen uit die community mee dealen.

  That's it. Zal weinig 'gedachtes' hier veranderen but it had to be said.
 • @darkrayboy
  Hoe weet je precies wiens mening er niet toedoet als je ze niet kent?
 • @darkrayboy
  Dus omdat je niet een soortgelijke situatie hebt gehad als een ander betekend dat je daar geen mening over mag hebben? Want je zegt dat een mening er niet toe doet als je het niet zelf hebt meegemaakt. Vind dat een beetje een kortzinnige gedachtegang.
 • @darkrayboy
  Vindt dat always zo annoying wanneer someone niet knows of die Nederlands oder Ingles moet å snakke
 • @darkrayboy

  Voor een community die normaal gezien open zou moeten staan voor diversiteit (films en games zijn het Mekka als het gaat om taboes te doorbreken) is er nog steeds vrij weinig inleving en begrip naar "minderheden" toe, dus ik snap wat je bedoelt.

  Ik ben hier net zoals in het "echte" leven open en bloot over mijn genderidentiteit en zal dat recht om te zijn wie ik ben me ook nooit laten ontnemen. Daarom hoeven anderen mij niet te steunen of (volledig) te begrijpen, enkel begrip om te zijn wie je bent en respectvol behandeld te worden is wat iedere normale mens wilt in zijn leven.

  Ik snap ook wat je wilt zeggen in die laatste alinea. Ik denk ook vaak dat de wereld een pak mooier zou zijn als mensen een dag in de schoenen van een ander zouden staan. Die meningen kunnen dan omgezet kunnen worden in begrip, acceptatie en wederzijds respect. Ook zijn er veel te veel vooroordelen naar bepaalde groepen toe, en dat maakt jammer genoeg veel kapot waardoor de mening van een ander al vaak gevormd wordt. Ik ben daar net zoals iedere mens schuldig aan met momenten. Soms word je dan weer even wakker geschud door een voorval waardoor het blijkt dat die vooroordelen ongegrond blijken te zijn. Praten met elkaar is vaak de juiste oplossing om die taboes te doorbreken.

  Niet iedereen over dezelfde kam scheren en respectvol omgaan met elkaar, da's mijn eigen levensles die ik dagelijks probeer uit te oefenen. Het werkt niet alle dagen even goed, maar met proberen doe je niets mis. En ja, ook ik kan me wel eens misdragen - ook op dit forum - maar dat is de imperfectie die iedereen heeft. 🙂

  Edit: Let maar niet op die snullen hier. Ze zullen dit niet zo snel begrijpen aangezien het oogkleppengedrag weer schrijnend is en het vergelijken van appelen met peren meer aan bod komt dan op je lokale groente-en fruit marktkraam.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren