1. Geen tijdbesparende microtransacties meer in Ghost Recon Breakpoint
Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint
33% hot!
2 members volgen dit
1 member wil dit
5 members hebben dit

Geen tijdbesparende microtransacties meer in Ghost Recon Breakpoint

Ubisoft geeft fout toe, of toch niet?

Ubisoft heeft de microtransacties vanGhost Recon Breakpoint verwijderd. Wanneer spelers tijd wilden besparen konden ze vooruitgang kopen in de vorm van skill points of XP boosters.

Volgens Ubisoft is het nooit de bedoeling geweest om microtransacties aan de game toe te voegen, maar toch waren ze er. De tijdbesparende in-game aankopen deed onder andere de Reddit-community flink opschudden en leverde veel controversie op bij Ghost Recon-spelers.

"We zijn ons ervan bewust dat er een aantal tijdbesparende aankopen mogelijk zijn geweest in Ghost Recon Breakpoint. Zo werden er skill point-bundels, XP boosters en onderdelen voor speciale wapens gekocht in onze winkel. Dit was echter nooit onze bedoeling of intentie. Dit was een fout van ons", verklaart Ubisoft. Uit dit bericht lijken we te kunnen concluderen dat Ubisoft geen microtransacties in hun nieuwe game willen hebben.

Ghost Recon Breakpoint

Dit wordt even later echter tegengesproken door de uitgever. "Deze items zijn ontworpen voor spelers die later pas met de game aan de slag gaan. We willen hen de optie bieden om hun vrienden in te halen voor een eerlijke co-op-ervaring", bericht Ubisoft. De ontwikkelaar zegt dus niet letterlijk dat de microtransacties in een latere fase van de game terugkeren, maar laat deze indruk wel stevig achter.

Verder vertelt de ontwikkelaar dat de microtransacties vrijwel geen effect hebben op het PvP-aspect van de game. Ubisoft geeft aan dat dit gedeelte van het spel goed doordacht en gebalanceerd is. Spelers kunnen alles bereiken of ontgrendelen door de game te spelen. Er hoeft volgens hen dus niks gekocht te worden. Bovendien heeft het level van een speler geen invloed op zijn of haar kracht tijdens PvP-gevechten.

Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint is nu verkrijgbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Als het echt allemaal makkelijk te ontgrendelen is door te spelen vind ik de micro transacties totaal geen hekelpunt. Maar ik betwijfel het.
 • Jammer dat de game hierdoor is opgezet met de micro transacties als basis i.p.v. gameplay. Je merkt aan alles dat de gehele game zo is opgezet, dat het erg verleidelijk is om tóch even dat ene pakketje aan te schaffen om je weer verder te brengen, zelfs skill points(!). Het blijft je eigen keuze, dat snap ik, echter de core gameplay waarde heeft hier serieus onder te lijden. Ubisoft is net zo erg als EA…
 • Ben benieuwd naar de review! Het lijkt me echt een kwestie van tot de (ptw)microtransacties tot het verleden tijd behoren, de ene na de andere game wordt aangepast - gelukkig.
 • Volgens Ubisoft is het nooit de bedoeling geweest om microtransacties aan de game toe te voegen, maar toch waren ze er.


  Sure. Voeg microtransacties toe aan je spel. Kijk of je ermee weg komt. Shit, teveel negativiteit ontstaat er. Zeg gewoon dat het een fout was en dat ze er zomaar in zaten.

  Nog viezer dan vies dit.
 • Typische zet van dit misselijke bedrijf. "Own your shit" kennen ze niet, altijd maar weer de domste leugens liegen. Minachting voor het intelligentieniveau van hun publiek.
 • In je broek schijten terwijl je een scheet dacht te laten, dat is niet met opzet.
  Deze pay to play crap had na de release uit moeten komen.
  Om het recht te lullen maken ze duidelijk dat de microtransacties nauwelijks waarde hebben. Waarom zou een gamer dan die crap kopen?

  Doe gewoon als EA en own je full price game met betaalde cheat modes model. Maak je minachting voor de gamer gewoon duidelijk dan kan de sukkel die dit soort abuse prettig vinden een gerichte keus maken en de rest kan er lekker van weg blijven.

  Ik hoop dat dit soort praktijken ook een onderdeel van reviews gaan worden.
 • Ubisoft, liar, liar, pants on fire.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren