1. Ubisoft vindt de next gen-consoles een enorme stap

Ubisoft vindt de next gen-consoles een enorme stap

Platinum games vindt er echter niks innovatiefs aan

In een interview met de Telegraph vertelde Ubisofts uitvoerend directeur voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, Alian Corre, dat hij uitkijkt naar de volgende generatie consoles.

Corre gaf aan dat beide consoles een enorme stap zijn. Wel gaf hij toe dat hij niet zeker was over hoe het publiek zou reageren op de PlayStation 5 en Xbox Scarlett. “Beide systemen zijn een stap vooruit ten opzichte van de huidige generaties en dat is een enthousiasmerend concept voor game-ontwikkelaars”, aldus Corre.

Ubisoft

Volgens Corre zal de nieuwe technologie, die de nieuwe consoles volgens hem met zich meebrengen, ervoor zorgen dat ontwikkelaars zoals Ubisoft op onbekend terrein komen. Hiermee kunnen ze volgens hem ook frisse dingen brengen. Hij noemde als voorbeeld Watchdogs 3. Volgens Corre is Ubisoft nu in staat om nieuwe gameplay te brengen naar games zoals Watchdogs 3.

Niet iedereen is het met Corre eens. Zo gaf Platinum Games recent aan dat de PlayStation 5 en Xbox Scarlett wel betere graphics en laadsnelheden met zich meebrengen, maar verder niks bijzonders of innovatiefs introduceren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • Toch best knap dat van beide consoles geen details gelekt zijn, terwijl er bij zoveel ontwikkelaars al development kits staan.
 • @Gaaiz

  Ja dat doen ze heel netjes! Maakt het wel een stuk leuker en misterieuzer. Ben ook wel benieuwd welke nou de krachtigste wordt, ik heb het idee dat het behoorlijk gelijk op gaat. Het gaat mij uiteindelijk om de games maar toch. Met een nieuwe console voel ik me toch weer even 12 jaar :P
 • @TommieNL

  De meest recente geruchten gaan dat de ps5 krachtiger is dan de xbox scarlett.
 • @Meta_coola Oh, ik kwam geruchten tegen dat de nieuwe Switch het krachtigste wordt.
 • @MythicZ

  Niet zo kinderachtig doen hoor, zuster site gamer.nl zegt zelfs in het artikel van Ubisoft dat geruchten gaan dat de ps5 krachtiger is dan de scarlett.
 • @Meta_coola
  Devkits is nog iets anders dan console he…
 • @Prof_Nakayama

  Kan wel wezen. Feit is de geruchten gaan dat ps5 krachtiger is dan de scarlett.
 • @Meta_coola
  Ja, en als dat de feedback is die ze krijgen op hun devkit, trekken ze dit hoogstwaarschijnlijk recht in het eindproduct.
 • @Meta_coola Feit is de geruchten gaan dat ps5 krachtiger is dan de scarlett.

  Hoor je wat je zelf zegt? :P
 • @Robskeee


  Ja. En wat ik zeg klopt, het is een feit dat de geruchten gaan dat de ps5 krachtiger is dan de scarlett.

  Nergens zeg ik dat het een feit is dat de ps5 krachtiger gaat zijn dan de scarlett.
 • @Meta_coola M'n punt is meer dat het geruchten zijn. Er gaan ook al weet ik veel hoelang geruchten rond over een nieuwe Splinter Cell, die blijken ook nog steeds niet waar te zijn. Geruchten moet je niet als waarheid aannemen.
 • @MythicZ

  Ehm, ik bedoelde er niks mee haha, ben gewoon benieuwd. Maar volgens mij leest niemand van jullie wat meta zegt. Hij benadrukt bij iedere comment dat het geruchten zijn. :P
 • @Meta_coola

  Zolang men maar games uitbrengt zoals The Witcher 3 is iedereen tevreden. Ook de Switch eigenaars kunnen binnenkort genieten van de potato versie.

  Maar ach… Liever dat dan dat Xbox One X paradepaard gedrocht genaamd: Shadow of War.

  Die is met zijn 4K texturen echt niet om naar huis te schrijven.

  Om maar even een voorbeeld te geven.
 • @Meta_coola
  Tsjah.. De geruchten gaan alle kanten op. Ik denk echter dat het deze generatie geen drol uit maakt. Ze gebruiken allebei de zelfde AMD Navi Zen2 architectuur en allebei een NVMe SSD. Er zullen dit keer ook geen exotische dingen als een verplichte Kinect zijn, dus qua hardware/prijs zal alles identiek zijn. Of één van de twee moet bijvoorbeeld 100 euro duurder zijn.
  Ook al is er op hardware gebied een (minimaal) verschil, qua gameplay zul je dat amper nog merken. Per generatie verkleinen de verschillen tussen de consoles. Het verschil zal sowieso kleiner zijn dan tussen de One X en PS4 Pro, en uit jouw eigen woorden uit het verleden blijkt dat dat al helemaal niets uit maakt. ;)
  De komende generatie zal op beide platformen de CPU kracht flink omhoog gaan, en waar we vooral naar moeten kijken is hoe developers daar mee om gaan (bijvoorbeeld qua aantallen/AI van NPC's).
  Daarnaast zullen natuurlijk de laadtijden gigantisch omlaag gaan en zullen "pop in textures" zo goed als verdwijnen, wat een grote win is voor iedereen.

  Ps. Quotes als "Geruchten zijn een feit" zijn nogal krom, denk je niet?
 • @Gaaiz

  Uhm enige wat ik zeg het is een feit dat er geruchten zijn dat ps5 krachtiger is dan de scarlett. Nergens zeg ik dat het gerucht dat de ps5 krachtiger is een feit is.

  Maar als je op Google intikt gerucht : ps5 krachtiger dan scarlett. Dan kom je die geruchten tegen. Dus het is een feit dat er geruchten zijn dat de ps5 krachtiger is
 • @Meta_coola
  Goed bezig, Meta. Ik schrijf een half artikel voor je en je reageert op één zin die je ook nog eens verkeerd interpreteert.
 • @Gaaiz
  Er gaat ook een gerucht rond dat meta een AC fanboy is. Dat is ook een feit.
 • @TommieNL
  Ik denk dat de reden dat beide partijen nog zo vaag doen over hun echte specs, is dat ze dan nog ruimte hebben om het aan te passen als het nodig is. Ze wachten allebei een beetje af wat de ander doet en dat zorgt dan dat ze uiteindelijk praktisch hetzelfde zijn. Het verschil tussen de base PS4 en One (en ook trouwens tussen PS4 pro en One X) is dan zelfs nog relatief groot. Dat gaat bij next gen niet gebeuren verwachten.
 • Ik zet mijn centjes alvast opzij voor de PS5 :) welke het meest krachtig wordt vindt ik niet zo interessant maar Playstation brengt mij al jaren (net als Nintendo) de echte games die ik wil en welke niet op de Xbox verschijnen.

  Waar ik verder eigenlijk benieuwd naar ben is toch Stadia.. ik kan niet geloven dat het goed gaat werken maar wie weet hoeven nooit meer te upgraden en enkel een abonnementje te hebben om onze games te spelen.
 • *Volgens Corre zal de nieuwe technologie, die de nieuwe consoles volgens hem met zich meebrengen, ervoor zorgen dat ontwikkelaars zoals Ubisoft op onbekend terrein komen. Hiermee kunnen ze volgens hem ook frisse dingen brengen*

  Laten we is terug kijken wat Ubisoft voor verfrissing heeft gebracht met de Ps4/xbone generatie, een grotere wereld met veel busy work en extra microtransacties. Alleen rainbow six kan je echte verfrissing noemen ;).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren