1. Ubisoft: 'We maken een game, geen politieke statements'

Ubisoft: 'We maken een game, geen politieke statements'

Ghost Recon Breakpoint heeft geen politieke boodschap

In een interview over Ghost Recon Breakpoint vertelt Sebastien Le Prestre van Ubisoft aan Gamespot dat de game geen politieke statements bevat.

"We maken hier een game, we proberen geen politieke statements te maken", zegt Le Prestre. "De game is geworteld in de realiteit en je krijgt wat je krijgt als je de game doorspeelt. Iedereen zal iets anders uit de ervaring halen. Het verhaal laat je verschillende situaties zien, maar we proberen niemand te sturen of statements te maken. Het is een 'wat als?'-scenario. Het is Tom Clancy, het is pure fictie."

Le Prestre blijft hiermee bij het standpunt dat het bedrijf al eerder innam. Zo werden Watch Dogs 2 en Far Cry 5 bekritiseerd om het ontwijken van politieke onderwerpen, ondanks de duidelijke link met de werkelijkheid. Toen zei Ubisoft dat politiek in games 'slecht voor zaken' is.

Ghost Recon Breakpoint neemt een aantal actuele thema's en toont wat er in de nabije toekomst mogelijk kan gebeuren. In de game worden namelijk allerlei soorten drones ontwikkeld om de 'veiligheid' van de samenleving te bevorderen, maar al gauw blijkt dat hier ook een duistere kant aan zit.

Ghost Recon Breakpoint werd gisteravond officieel onthuld. De game is een vervolg op Wildlands en richt zich op overleven op het eiland Aurora. Bekijk hier de eerste gameplay-beelden en de eerste informatie.

De game verschijnt op 4 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Ghost Recon

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • En dit onder andere één van de redenen waarom ik Ubisoft zo waardeer. Fuck politieke statements in games, gelukkig gaan die statements er bij mij toch het ene oor in en het andere oor uit. (vooral als het links georiënteerd is)
 • Dus rechts georïënteerde statements in games vind je dan nog wel oke? Links, rechts, middenlinksachter, wat mij betreft kom ik het nooit in games tegen.
 • @Erik07

  Nee daar stoor ik mij ook aan maar wel minder.
 • @Meta_coola Is wolfenstein bijv een politieke game nee toch?
  zoveel mogelijk nazi heads afslachten :)
 • @Tepelstreeltje

  Nee gelukkig niet. Maar terug over Ubisoft ze weten hele boeiende en diepgaande verhalen te maken en personages die meerdere lagen hebben, dus in principe kunnen ze wel een politiek geladen game maken. Maar gelukkig doen ze dat niet omdat ze inzien dat ze hun politieke voorkeur niet in onze strot moeten duwen.
 • @Meta_coola

  Triest hoor. Je copy paste altijd letterlijk je comments van hier naar Gamer.nl (of vice versa). Je kopieert reacties van andere members, maar schrijft ze dan om zodat ze jou beter uitkomen (iemand negatief over Ubi/AC, dan pak jij die comment en herschrijft 'em zo dat 'ie super positief is). En tot slot praat je net als Trump over "feiten" zonder ooit het woordenboek erop te hebben nageslagen om te kijken wat het woord eigenlijk betekent.

  En dat allemaal om je favo game/uitgever te verdedigen.

  Inbe4 "mijn favo uitgever is Square Enix" etc. Ja, maat, die reactie kennen we nu wel. #feit #geenrozebrilvoorjouwreacties
 • @barton

  Het is inderdaad een feit dat Square Enix mijn meest favoriete game developer is dus ja inderdaad #feit


  Voor de rest ik doe niks verkeerd doe niets wat niet mag en dat is verre van triest #feit #ikhebopdebasisschoolgeleerdwathetwoordfeitbetekent
 • @barton
  Ik ben blij dat de #rozebril wordt opgepakt door anderen haha.
 • Goed om te horen, vooral omdat het bij andere bedrijven de verkeerde kant op gaat qua Politeke Correctheid.
 • Op zich geen probleem om zo'n positie te hebben, maar ik wil er wel wat kanttekeningen bijzetten.

  Als de game-industrie en haar publiek willen dat videospellen als kunst gezien worden, moeten politieke boodschappen ook kunnen. Of de speler deze boodschappen oppikt of accepteert, is aan hem. Klant is immers koning.
  Daarbij komt ook nog eens kijken dat sommige ideeën zo algemeen geaccepteerd (lijken te) zijn dat ze niet als politieke statements gezien worden. Ik weet niet veel van Ghost Recon maar ik begrijp dat in Wildlands je tegen een drugskartel vecht. Is dat geen statement? Kan de Watch_Dogs-serie niet gezien worden als een waarschuwing, hoe slecht uitgevoerd dat ook moge zijn in deel één, en dus een politiek statement, tegen een allesbeheersend computersysteem?
 • @Heer Mida
  Ze zeggen ook niet dat het niet kan, ze zeggen alleen dat ze het niet bewust doen, omdat het geld gaat kosten. Er zijn al teveel uitgevers en ontwikkelaars die heel erg met Politieke Statements of Politieke Correctheid bezig zijn en een game daar naar vormen, ook al past het totaal niet in de game. Mensen hebben dit door, zijn het er niet mee eens en dat kost gewoon geld. Sommige ontwikkelaars of uitgevers vinden Politieke Statements alleen belangrijker dan geld of de kwaliteit van de game.
 • @Heer Mida
  Er is een verschil tussen een verhaal waar politiek onderdeel van is of een waar gebeurd Noors verhaal in BFV zo aanpassen dat er de helden vrouwen zijn omdat zo genaamd in je agenda moet passen.
 • @CerandoX.nl

  Dat is wat ik zei: of de speler het accepteert of oppikt, is aan hem.

  @ShadowhunterrX

  Ja, want dat is waar ik het over had. /sarcasme
 • @Heer Mida

  Oeh, discussiepunt dat politieke statements in kunst kan. :D
  Ik vind btw dat het gewoon moet kunnen, mits je het op logische wijze doet. Kan genoeg voorbeelden noemen waar politieke statements in kunst voorkomen. Vooral binnen het Sci-Fi en Fantasy genre komt dit heel vaak voor.
 • Assassins creed Syndicate had toch juist een vrouw er in omdat er gezeik was bij Unity?
 • @MythicZ
  Wat er precies ook al weer aan de hand over die gay-relaties in Oddessy?
 • @AWESOMEDUDE3

  Dat je gay relaties aan kan gaan in een game kan ik nou niet echt een politieke statement vinden en dat ze het einde van de hidden blade DLC aangepast hebben kan ik ook niet echt een politieke statement vinden.
 • @AWESOMEDUDE3

  Je weet dat de Grieken het geen probleem vonden om homo/bi te zijn, toch?
  De Grieken en Romeinen vonden dat vrij normaal, werd niet raar naar omgekeken.
 • @MythicZ

  Toen was hun menging nog anders. Meningen kunnen veranderen
 • @Meta_coola Dat is wel een heel makkelijke manier om iets wat krom is recht te lullen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren