1. 'Ubisoft wist van seksuele intimidatie af'

'Ubisoft wist van seksuele intimidatie af'

Nieuwe reportage van Liberation schijnt meer licht op situatie

Een nieuwe reportage van de Franse uitgave Liberation claimt dat men bij Ubisoft al geruime tijd afwist van de seksuele intimidatie die binnen de studio's plaatsvond.

Het gisteren verschenen artikel (via) gaat onder andere over chief creative officer Serge Hascoet, die "het meest giftige gedrag binnen het bedrijf" zou vertonen. "Iedereen weet het. Hij wordt zelfs gewaardeerd voor zijn giftigheid." Wel wordt gemeld dat Hascoet zich zelf niet schuldig heeft gemaakt aan seksueel wangedrag.

Vice-president Tommy Francois werd een paar weken geleden met verlof gestuurd, aangezien er een onderzoek naar wangedrag naar hem loopt. Volgens het nieuwe artikel van Liberation zou er een "jongensclub" rondom hem zijn gevormd. Het artikel claimt dat elk slachtoffer van hem die zich bij Human Resources meldde, te horen zou hebben gekregen dat creatieve mensen op deze manier te werk gaan. Ook zou hen zijn gevraagd of het niet beter was om zelf ontslag te nemen.

Volgens een werkneemster van Human Resources binnen Ubisoft, die 'Tatiana' wordt genoemd, zijn veel van de zaken die nu aan het licht komen eerder al gemeld. "Dat geeft maar aan dat Human Resources Ubisoft's stille orgaan is."

Het artikel van Liberation claimt dat er inmiddels meer dan honderd verschillende zaken zijn gemeld aan HR. Volgens een anonieme, vrouwelijke werknemer is de situatie sinds het wangedrag publiekelijk is uitgekomen verergerd, omdat studiohoofden menen dat het hun vrijheid aantast en dat het een "heksenjacht" is geopend. Een andere bron meldt echter dat directeur Yves Guillemot inmiddels alles op alles zet om al het wangedrag te achterhalen. "Het is een echt #MeToo-moment, omdat het niet alleen een optelsom is van alle onthullingen, maar daadwerkelijk verandert wat acceptabel is en wat niet."

InsideGamer heeft zelf geen bronnen binnen of buiten Ubisoft gesproken omtrent deze berichtgeving - het bericht is puur gebaseerd op het onderzoeksartikel van Liberation en de vertaling van Spieltimes.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Jammer dat er van die rotte appels in het bedrijf zitten. Maar ik ga niet zomaar een oordeel vellen ik wil die beschuldigingen daadwerkelijk zien veranderen waarheden. Ik vertrouw sinds Amber "bitch" Heard en haar valse beschuldigingen tegen Johnny Depp de #metoo beweging totaal niet meer.
 • @Meta_coola

  Is dat al 100 procent zeker dan dat het valse beschuldigingen waren? Moet eerlijk bekennen dat ik het nooit zo in de gaten hou. Wel een keer de beschuldigingen ergens langs zien komen, maar verder ook niet.

  Meeste nieuws ontrent dit soort dingen lees ik eigenlijk ook niet.
 • Gamer.nl

  Tsja ik zit toch echt op insidegamer.nl
 • @DefenseForceNL Dat stond er ook letterlijk tien seconden ofzo :P Aangepast voordat ik je overigens terechte opmerking las.
 • @MichelMusters

  Ja sorry zal voortaan iets langzamer reageren, zodat je iets meer tijd hebt het te veranderen haha.
 • @DefenseForceNL Niet nodig hoor! Houd ons maar scherp.
 • @DefenseForceNL

  Snel met de trekkers naar het hoofdkantoor van IG!
 • Giftig gedrag dat gewaardeerd wordt? Dan klopt er toch iets niet heel goed in je bedrijf…. Als ze dat tegen mij zouden zeggen zouden ze aangeklaagd worden want ze denken onschendbaar te zijn zo te lezen… Niet dus….
 • Tja, krijg je he, als je alleen maar rehashes maakt, dan gaat het personeel zich vervelen en krijg je dit gedrag.

  Waarom trouwens bij enkel dit artikel een opmerking over dat jullie zelf geen bronnen hebben binnen Ubisoft die jullie hieromtrent hebben gesproken? Laten we wel wezen, 99% van wat jullie plaatsen komt van een andere bron en is een vertaling van.
 • Ubi kan het beste de hele bedrijfstop ontslaan. Er gaat toch niemand naar voren komen. Gewoon geheel schoon schip maken is vaak het beste om vertrouwen terug te krijgen. Het is alleen jammer voor de mensen die wel echt onschuldig zijn….echter stappen ook zij blijkbaar niet naar voren.

  Maarja aan de andere kant. Als je tegenwoordig zegt dat iemand er goed of leuk uitziet vandaag dan word je al beschuldigd van zulk gedrag. Sommige mensen zien ook overal spoken.
 • "Nothing is true, everything is permitted." - CEO Ubisoft

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren