1. Ubisofts Michel Ancel werd onderzocht voor giftig gedrag

Ubisofts Michel Ancel werd onderzocht voor giftig gedrag

Ancel geeft toe dat hij onderzocht werd, maar ontkent beschuldigingen

Rayman- en Beyond Good and Evil-bedenker Michel Ancel werd voor zijn plotselinge vertrek bij Ubisoft onderzocht voor giftig gedrag op de werkvloer.

Dat meldt een nieuwe reportage van het Franse Libération, dat eerder dit jaar ook al duidelijkheid schiep over diverse giftige werksituaties binnen Ubisoft. Kotaku vertaalde het Franse artikel. Vorige week werd aangekondigd dat Michel Ancel na dertig jaar bij Ubisoft vertrok om zich op een toevluchtsoord voor wilde dieren te richten.

Volgens de reportage zou Ancels vermeende gedrag tijdens de ontwikkeling van Beyond Good and Evil 2 gelinkt zijn aan de trage progressie die bij de ontwikkeling van de game werd geboekt. Ancels management zou hebben geresulteerd in "een ongebruikelijke hoeveelheid vermoeidheid, depressies en burn-outs."

Gedurende de ontwikkeling zouden er meer managers op het project gezet zijn om zo om Ancel heen te werken. Daarbij zou Ancel regelmatig ideeën van zijn werknemers prijzen, om ze vervolgens plotseling af te schieten in meetings. Ook zou Ancel steeds minder op de werkvloer aanwezig zijn - eerst halve dagen, daarna een paar keer per week en uiteindelijk nog maar een halve dag per week.

"Op sommige momenten geeft hij je het gevoel dat je een genie bent en dat je idee geweldig is, om je vervolgens uit elkaar te halen in een meeting, waar hij zegt dat je niets waard bent, dat je werk niets waard is, om vervolgens een maand niet met je te praten", aldus een werknemer tegen de krant. Een andere werknemer meldt dat Ubisoft-directeur Yves Guillemont de aanwezigheid van Ancel als "niet onderhandelbaar" duidde.

Volgens de reportage werd Ancel op de dag dat zijn vertrek werd aangekondigd uitgebreid onderzocht vanwege zijn giftige gedrag. Ancel bevestigt dit zelf in het artikel, en laat weten dat hij niet zou hebben beseft dat zijn gedrag zo'n effect op werknemers had. Hij uit ook zijn spijt dat de ontwikkeling van Beyond Good and Evil 2 niet sneller is verlopen.

Ancel heeft inmiddels op de reportage gereageerd via een Instagram-post. "Neem een paar mensen met woede en jaloezie en laat ze namens honderden spreken. Publiceer het nieuws snel, zodat het gecombineerd wordt met het andere nieuws van seksuele intimidatie bij Ubisoft. Is dit serieus? Is dit wat je kunt verwachten van een nationale krant? Ik blijf vechten voor de waarheid, omdat dergelijke beschuldigingen een schande zijn. Ik heb altijd hard gewerkt aan mijn projecten en heb altijd respect voor mijn teams gehad. De beschuldigingen kloppen niet."

beyond good evil

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren