1. Sonic gaat er in de uiteindelijke film anders uitzien

Sonic gaat er in de uiteindelijke film anders uitzien

Makers hebben de kritiek luid en duidelijk gehoord

Na veel kritiek op het uiterlijk van Sonic in de aankomende gamefilm Sonic the Hedgehog, hebben de makers besloten dat het personage er anders uit gaat zien.

Eerder deze week verscheen de eerste trailer van de aankomende gamefilm Sonic the Hedgehog, waarin de blauwe mascotte duidelijk te zien was. Veel fans waren kritisch over het uiterlijk van Sonic. Zijn lichaamsverhoudingen en gezicht zijn anders dan in de games.

Jeff Fowler laat nu op Twitter weten dat hij een redesign krijgt. "Bedankt voor alle ondersteuning en kritiek. Jullie zijn luid en duidelijk... jullie zijn niet blij met het design en jullie willen het veranderd zien. Dat gaat gebeuren. Iedereen bij Paramount en Sega willen dit personage zo goed mogelijk maken."

Sonic the Hedgehog moet in november 2019 in de bioscoop draaien. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Ben Schwartz (als Sonic), James Marsden en Jim Carey als Dr. Robotnik.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ja, hij wordt groen. Blauw is te gender niet neutraal.
 • Wat een gezeik allemaal weer, hij zag er toch prima uit in de trailer? Ik vond Scooby Doo ook niet hetzelfde als in de tekenfilm. Fred Flintstone zag er ook anders uit. Om over de Super Mario film maar te zwijgen.
 • Blijf gewoon bij je originele concept. Die schreeuwende mensen zijn in de minderheid, maar blaten het hardst en daar word dan naar geluisterd, belachelijk!

  Verder zal het mij een zorg zijn, die film kan mij, hoe sonic er ook uitziet, niets schelen.
 • @Soon.
  Ach er waren wat concepten die met weinig aanpassingen Sonic wat authentieker lieten lijken. Waarom het niet aanpassen als dit vrij eenvoudig is?

  Zelf maakt mij het niet zo uit, maar ik moet zeggen dat die concepten wel een stuk beter waren dan de Sonic uit de trailer.
 • ze doen ook maar, zal mij een zorg zijn…

  Het is alleen vreemd dat de designers zo makkelijk overstag gaan. Dan heb je als producent dus gewoon geen vertrouwen in wat er tot nu toe gemaakt is.
 • @Soon.
  Je kunt beter je klanten blij maken, dan dat je stug blijft volhouden. Misschien zullen ze nu meer bezoekers krijgen.
 • @Soon.

  Jaaaaa…nee, het is niet echt een minderheid. Bijna iedereen klaagt erover, of is er in ieder geval niet vrolijk over.
  Daarnaast is het niet heel moeilijk, de ogen vergroten en is al een stuk beter.
 • Je kunt zeggen wat je wil, maar het is wel netjes dat er naar de echte Sonic fans (ook al zitten er ook een hoop schreeuwers tussen) geluisterd wordt! :)
 • Ondanks ik het design accepteerde ben ik blij dat ze het gaan aapassen. Zolang ze Robotnik maar laten zoals hij is, ik dig het wel dat hij er eerst menseliik uit ziet en later pas over the top word.
 • Ik vond hem er echt niet uit zien in de trailer, maar de vraag is of ze het uberhaupt goed kunnen doen. November is niet ver weg, nog 1 kans op een redesign.. Let's hope for the best
 • Tjah, neem aan dat er mensen met passie voor het personage aan deze film werken? Dan hadden ze toch zelf ook in kunnen zien dat dit een heel raar en lelijk ontwerp was? Mocht dit niet het geval zijn, laat deze interventie dan maar zitten, dan wordt de film namelijk toch niets anders dan een grabbel naar geld via een makkelijke mascotte.
 • @benjaminben Als je de tweet moet geloven (Everyone at Paramount & Sega are fully committed to making this character the BEST he can be) bemoeit Sega zich er mee en vonden ze het prima.
  Vreemd, je zou denken dat er focus tests zijn alvorens ze een final geven over het ontwerp van het personage.
 • @benjaminben

  Het kan toch zo zijn dat de betrokken teams het design wel goed vonden? Het is en blijft een mening.
 • @benjaminben

  Het is toch ook een grabbel naar geld. Mensen gaan toch wel ook al is Sonic geel.

  Het is gewoon een oude mascotte van Sega die er eigenlijk al decennia niet meer toe doet, op enkele kleine uitzonderingen na.

  Ik vond het vroeger geweldig, maar toen ik een jaartje terug ongeveer die oude games weer speelde, vond ik dat ze eigenlijk niet zo fenomenaal waren als dat ik dacht dat ze waren.

  Anyway tot nu toe kwam de sonic uit de film niet geloofwaardig op me over. Goed dar ze t proberen te verbeteren al acht ik ee kans klein dat ik m ga zien.
 • @Luigi1985

  is het ook, films bestaan meestal om geld te verdienen. Maar er tegelijkertijd hart, tijd en energie in te steken om iets prachtigs te maken bestaat ook nog.

  Piet;

  Zie Tielo's reactie ; waarom hebben ze zijn uiterlijk niet eerst publiekelijk getest? Nu komen de schreeuwers altijd het meest naar voren, maar dit was gewoon geen best design. Don't change what is already good. Detective
  pikachu doet het wat dat betreft een stuk beter ; anders maar wel heel erg vet en trouw aan de bron.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren