1. Uitgever Rune 2 belooft ondersteuning te blijven bieden

Uitgever Rune 2 belooft ondersteuning te blijven bieden

Ragnarok hoorde pas later dat Human Head Studios ging sluiten

Gisteren werd het nieuws gebracht dat Human Head Studios ging sluiten, dit nieuws kwam ook als een verassing voor Rune 2’s uitgever Ragnarok. De uitgever belooft ondersteuning te blijven bieden, ondanks het feit dat Human Head Studios gaat sluiten.

Ragnarok en Human Head Studios hadden een afspraak staan dat Human Head Studios de ondersteuning bood voor hun game Rune 2. Het nieuws dat de studio ging sluiten is niet van tevoren gemeld aan Ragnarok, die het dus op hetzelfde moment als de consument te horen kreeg.

rune 2

De uitgever stelt de nieuwe gebruikers van de game, die gisteren op de Epic Games Store is uitgebracht, gerust: “Wat voorop gesteld moet worden is dat we zijn dol op deze game en we blijven Rune 2 ondersteunen en dezelfde geweldige open communicatie en transparantie bieden die je van ons kan verwachten.” Het team zegt hard aan het werk te zijn om mogelijke technische problemen op te lossen. Tevens wordt een team samengesteld die zich bezig gaat houden met de nieuwe content die na de lancering uitgebracht wordt.

Human Head Studios heeft dus gemeld dat de deuren dicht gaan. De studio is onder andere ontwikkelaar van de originele Prey en bestaat al sinds 1997. In een blog-bericht meldt community manager Katherine Stull dat de studio moet sluiten als gevolg van economische moeilijkheden. “Na 22 geweldige jaren van het maken van games als een onafhankelijke studio, heeft de economische realiteit ons gedwongen om de beslissing te nemen om het bedrijf te sluiten”, aldus Stull. Alle werknemers hebben een baan aangeboden gekregen bij Bethesda. Deze werknemers hebben in ieder geval de mogelijkheid om gelijk ergens anders aan het werk te kunnen gaan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren