1. Uitgevers mogen eigen abonnementen aanbieden via Stadia

Uitgevers mogen eigen abonnementen aanbieden via Stadia

Volgens hoofd van de streamingdienst, Phil Harrison

Phil Harrison, hoofd van de streamingdienst Google Stadia, heeft gezegd dat uitgevers toegang krijgen tot het aanbieden van hun eigen gameabonnementen via de streamingdienst.

RockPaperShotgun meldt dat Harrison in een interview met Geoff Keighley, tijdens YouTubes E3 Live show, heeft gezegd dat hij verwacht dat uitgevers na gaan denken over hun eigen abonnementen. En dat Google dat zal ondersteunen op haar platform.

stadia

Om wat voor uitgevers het precies gaat wordt niet genoemd, maar volgens Harrison gaat het in elk geval om “uitgevers die een grotere catalogus hebben en significante line-ups”. Electronic Arts zal echter vooraan staan. De uitgever biedt al EA Acces aan op de Xbox One en binnenkort wordt dit ook beschikbaar voor de PlayStation 4 voor een maandelijks bedrag. EA heeft ook bevestigd dat ze games aan zullen bieden via Stadia, maar de uitgever heeft nog geen specifieke titels genoemd.

De toevoeging van uitgever-specifieke gameabonnementen biedt mensen meer keuze als het om de betalingswijze voor Google Stadia gaat. Het maakt de tarieven echter wel iets ingewikkelder. Waar spelers eerder dachten dat Stadia een soort Netflix voor games zou worden, heeft Google laten zien dat de dienst anders in elkaar steekt. Voor grote titels moet namelijk gewoon betaald worden. En de kosten hiervoor komen bovenop een maandelijks bedrag.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren