1. Uncharted-bedenker Amy Hennig start nieuwe studio

Uncharted-bedenker Amy Hennig start nieuwe studio

Studio gesitueerd bij filmbedrijf Skydance media

Amy Hennig heeft onder het dak van Skydance Media een nieuwe gamestudio opgericht.

Dat doet ze samen met Julian Beak, een voormalige werknemer van Electronic Arts. Hennig was voorheen ook werkzaam bij Electronic Arts. Door de nieuwe gamedivisie binnen Skydance kunnen game-ontwikkelaars aan de slag in kantoren gesitueerd in Santa Monica en San Fransisco.

Skydance is een filmproductiebedrijf, bekend van films als Star Trek, Terminator: Dark Fate en Mission Impossible. "Het interactieve medialandschap verandert constant en Amy en Julian Beak zijn de creatieve en visionaire leiders achter deze evolutie", aldus Skydance-CEO David Ellison. "Samen zullen ze binnen dit nieuwe gebied dezelfde soort entertainment produceren waar Skydance bekend om staat in film en televisie."

"Julian en ik vinden het geweldig om bij het creatieve team van Skydance te werken en nieuwe grenzen in entertainment te verkennen, terwijl we nieuwe manieren om immersieve verhalen middels technologie pionieren", aldus Hennig.

Hennig stond aan het roer van de eerste Uncharted-games bij Naughty Dog. Daarna werkte ze met Visceral Games voor EA aan een Star Wars-game. In 2017 sloot Visceral zijn deuren en werd de ontwikkeling ondergebracht bij EA Worldwide Studios. Hennig liet weten dat het spel inmiddels erg veranderd was en vertrok bij EA.

Amy Hennig

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Dat is mooi nieuws! Ik ben benieuwd wat voor verhaalgedreven games ze gaan ontwikkelen met hun talent.
  • Verrassend dat Skydance games wil gaan produceren. alleen maar goed natuurlijk en ik kijk er naar uit al zal dit nog wel de nodige jaren duren.
  • Ben benieuwd. Dat is er één om in de gaten te houden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren