1. BioWare stelt Anthem-content uit

BioWare stelt Anthem-content uit

Los van de ontwikkelingen die wél doorgevoerd zijn, heeft het Anthem-team een hoop moeten uitstellen

Er is een nieuwe update uitgekomen voor Anthem. Deze update brengt goede dingen met zich mee, maar stelt fans ook teleur. Reddit-gebruiker Darokaz, tevens de community manager van Bioware, legt in een Reddit-post uit dat het Anthem-team niet is toegekomen aan alle veranderingen die ze door wilden voeren.

Bioware heeft meer toegevoegd dan alleen oplossingen voor bugs. De game krijgt namelijk onder andere een nieuwe stronghold, genaamd Sunken Cell en de update maakt het ook mogelijk om vanaf elke plek toegang te krijgen tot de Forge. Daarnaast kan je een expeditie starten zonder helemaal naar Fort Tarsis te moeten en ook de toegang tot contracten is makkelijker, omdat je deze niet meer fysiek hoeft aan te nemen bij npc's.

Er zijn echter ook een paar aspecten uitgesteld. Met deze update, die ook wel bekend staat als act 1, was het de bedoeling dat er een aantal dingen verbeterd werden, maar Bioware ligt niet helemaal op schema. Zo is de Cataclysm uitgesteld, het evenement dat ervoor moet zorgen dat er nieuwe uitdagingen en beloningen voor de spelers komen. Volgens Darokaz is dit een prioriteit bij het Anthem-team.

Anthem

Een ander veel besproken probleem binnen Anthem is de loot. Met een update werd de mate waarin spelers zeldzame items verkrijgen teruggeschroefd, waar veel spelers het niet mee eens waren. Dit is daarna weer aangepast met een patch. Ook is er een patch uitgebracht die ervoor moest zorgen dat spelers niet steeds de verkeerde loot kregen. De loot die spelers rondom het einde van de game kunnen krijgen is echter nog steeds niet naar wens en het Anthem-team geeft aan hiervan op de hoogte te zijn en ermee aan de slag te willen.

Ook zier de ontwikkelaar in dat ze te vroeg gepraat hebben over bepaalde aspecten van de game. “Er zijn zoveel aspecten die ervoor kunnen zorgen dat een game niet optimaal werkt. Ons doel is de community pas te informeren zodra we dichter bij het eindresultaat zijn” zegt Darokaz. Daarnaast wil de ontwikkelaar een platform creëren waarop spelers hun feedback kunnen geven, aangezien dit belangrijk is voor de game.

“We snappen dat dit niet is wat de meesten verwacht hadden en we begrijpen en respecteren jullie perspectief hierop. Het enige dat we kunnen zeggen is dat wij geloven in Anthem en dat we weten dat er veel werk bij komt kijken”, aldus Darokaz.

Anthem

Moeizaam begin

Het is tien weken geleden sinds Anthem speelbaar werd via early acces. Spelers hebben intussen genoeg te klagen gehad over de game en ook binnen het bedrijf was er sprake van een aantal problemen. Zo stelde de loot keer op keer teleur, zorgde de game ervoor dat sommige consoles crashten en verliep de lancering alles behalve soepel.

Ook bleek dat het ontwikkelingsteam tegen obstakels aan is gelopen. Zo is de naam van de game een week voor de aankondiging op E3 nog veranderd. Anthem zou eigenlijk Beyond heten, maar het team kwam er vrij laat achter dat het bemachtigen van deze naam te moeilijk bleek. Ook maakte het team extreem lange werkdagen en blijft de Frostbite-engine een doorn in het oog.

Aan de hand van bovenstaande bevindingen mochten Bioware-werknemers niet met de pers praten, maar later werd duidelijk dat de ontwikkelaar de problemen binnen het bedrijf erkent en dat ze ermee aan de slag gaan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Just watch it burn. :) *pakt popcorn*

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren