1. Anonieme bronnen bevestigen Harry Potter-rpg

Anonieme bronnen bevestigen Harry Potter-rpg

Avalanche mogelijke ontwikkelaar en eerste gametitels bekend

Gisteren berichtten we over een mogelijk gelekte Harry Potter-rpg, die volgens bronnen van Eurogamer bestaat. Daarbij heeft Warner Bros. ook de videobeelden offline gehaald, wat wellicht bevestigt dat de game bestaat.

In de beelden zien we hoe een vijfdejaars student van Zweinstein, rondloopt door het kasteel en locaties uit de films. Daarbij zien we ook hoe wezens uit de Harry Potter-franchise en Fantastic Beasts hun entree maken. Doordat de locaties en wezens goed lijken op die uit de film ogen de beelden zeer overtuigend. De beelden zijn nu offline gehaald door Warner Bros., maar er zijn nog genoeg filmpjes waarin de beelden nog steeds te vinden zijn.

In een tweet van BBC-nieuwsverslaggever en Harry Potter-fan, Lizo Mzimba worden daarnaast de nieuwe werktitels voor de game genoemd. De titels voor nu zijn Harry Potter Magic Awakened en Magic Forever. Daarbij wordt ook gezegd dat er nog meer Harry Potter-games in de maak zijn.

Het gerucht ging ook dat Rocksteady de nieuwe Potter-games zou ontwikkelen, dit is volgens hem niet het geval. Avalanche Software wordt in plaats daarvan genoemd als ontwikkelaar van de game. Zowel Rocksteady als Avalanche zijn onderdeel van Warner Bros. Interactive. Vorig jaar werd ook een vacature geplaatst door Warner Bros. Interactive voor een senior writer voor de Avalanche Story-afdeling: 'We zoeken een getalenteerde verhaalverteller met verstand van Britse cultuur en grammaticale weergaven.'

Dit zou betekenen dat Avalanche na het stopzetten van Disney Infinity weer bezig is met een nieuwe AAA-game. Vooralsnog is er nog geen releasedatum bekend.

Harry Potter

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Vet! Dit ziet er echt goed uit.
 • Mooi, hopelijk gaat het een goede harry Potter game worden ( al moet ik eerlijk toegeven dat ik mij ook extreem goed heb vermaakt met Prisoner of Azkaban en Order of the Phoenix)
 • @Meta_coola

  Prisoner of Azkaban is imo het beste Harry Potter-verhaal dat er is. De game ook.
 • Ben erg benieuwd naar meer concreet nieuws over dit project en hoe de game gaat worden. Droom al jaren van een goede Harry Potter RPG, het HP universum dient zich daar ideaal voor imo. Wat ik in de gelekte video zag stemde mij hoopvol.
 • Gaaf dit! Ben echt ontzettend benieuwd wat hier uit gaat komen. Kan niet wachten tot er meer bekend gaat worden.
 • Ben niet zo'n grote fan van de harrypotter universum.

  Maar dit ziet er heel erg dope uit en zou dit zeker willen spelen zeker weten !

  Heb me ook vermaakt met de films toen der tijd en ook fantastic beast.

  Hopelijk dan snel een officiële aankondiging van Warner bros.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren