1. Fanproject Timesplitters Rewind leeft nog

Fanproject Timesplitters Rewind leeft nog

Remake nog steeds in ontwikkeling

In 2017 werd door Cinder Interactive Arts een aankondiging gedaan van de onofficiële Timesplitters-remake, genaamd Timesplitters Rewind. Sindsdien is er weinig meer over bekendgemaakt, maar nu is er een update verschenen.

De ontwikkeling van Timesplitters Rewind begon al in 2013 en in 2017 werd er voor fans en volgers een tipje van de sluier omhoog getrokken door middel van een developer diary. Hierin werden onder andere beelden van de omgeving getoond. Het plan was om de game in 2017 uit te brengen, dit is echter niet gelukt.

In een nieuwe video, de eerste sinds maart 2019, wordt uitgelegd waarom er vertraging was en worden nieuwe beelden getoond van de game. Deze ontwerpen zijn alleen maar mockups van de lay-out van bepaalde regio’s. In totaal zijn er voor negen van de achttien regio’s mockups gemaakt. Ook worden er nieuwe beelden getoond van wapens en personages.

timesplitter rewind
timesplitter rewind
timesplitter rewind
timesplitter rewind

De video gaat ook in op de release van het fanproject. Cinder zegt spelers in ieder geval iets speelbaars te willen leveren, ook al mocht het project toch ooit doodbloeden. Uit de video lijkt het dat de ontwikkelaar iets naar buiten wil brengen wanneer de inhoud goed genoeg is. Veel fans en volgers van de remake zijn waarschijnlijk blij dat dit project niet is verdwenen, maar alleen wat langer duurt dan eerst gedacht werd.

Bekijk hieronder de volledige update-video.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

  • Timesplitters 2 heb ik op de Cube echt super veel gespeeld. Die eerste missie in de sneeuw was echt zo vet.

    We hebben de multiplayer ook echt super vaak gespeeld met zn vieren. Heel wat avonden aan gesleten. Iedereen wilde altijd de aap.

    Deel drie heb ik ook nog gehad. Die staat minder op mn netvlies.
  • Die vent praat en klinkt een beetje als TotalBiscuit. Dat was een beetje een vreemde ervaring.

    Ik hoop al jaren op een nieuwe TimeSplitters. Dat eerste level uit deel 2 heb ik zo vaak gespeeld, gewoon omdat-ie zo leuk is. TimeSplitters: Future Perfect heeft echt een grappig verhaal en hilarische cutscenes.

    Ik was eigenlijk vergeten dat dit project bestond. Was alweer een tijdje geleden dat ik er voor het laatst van had gehoord. Ziet er wel goed uit in ieder geval.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren