1. Update voor Civilization 6 verbetert allesbepalende typefout

Update voor Civilization 6 verbetert allesbepalende typefout

AI is nu ietsje slimmer

De Spring Update voor Civilization 6 brengt niet alleen balansveranderingen met zich mee, maar corrigeert ook een typefout die de AI een flinke handicap gaf.

In Civilization 6 exploiteren door spelers gestichte steden de omliggende omgeving, die verschillende soorten grondstoffen opleveren. Deze 'Yields' zijn nodig om bij te blijven in de race om de sterkste beschaving te worden. Modder Straight White Shark merkte echter op dat de prioriteiten van de AI uitgingen van 'Yeilds', met als gevolg dat de computergestuurde tegenstanders onvermijdelijk achter liepen op de speler. Toen de modder deze typefout herstelde, bleek de AI meer te produceren en sneller nieuwe technologieën te onderzoeken. Deze fix is nu meegenomen in de officiële Spring Update.

Naast de correctie van dit probleem bevat de Spring Update voor Civilization 6 meerdere toevoegingen en veranderingen aan de balans. Zo is het nu mogelijk om spelers om hulp te vragen bij oorlogen en blijven steden die hun oorspronkelijke religie aanhangen extra loyaal.

Dit artikel delen

Over de auteur

Wilbert Meetsma Wilbert Meetsma verliest zich dolgraag in ellenlange Westerse rpg's en veel te ingewikkelde strategiegames op de pc. Verder houdt hij van games in alle soorten en maten, of het nou lompe shooters zijn, of nét iets te pretentieuze indie-games. Behalve voetbalgames. Voetbalgames zijn stom.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren