1. Pokémon-kaarten met Kadabra mogen weer van Uri Geller

Pokémon-kaarten met Kadabra mogen weer van Uri Geller

Mentalist heeft spijt van zijn acties

Na twintig jaar heeft mentalist Uri Geller de ban op Pokémon-kaarten met het personage Kadabra erop weggehaald.

Geller uitte in 2000 kritiek op Nintendo vanwege het Pokémon-personage Kadabra. In Japan wordt zijn naam geschreven als Yungerer, Yungeller en Yun Geller. Daarbij draagt het wezen lepels, terwijl Geller bekendstaat om het buigen van lepels - het is dan ook overduidelijk geïnspireerd op de man. Hij verbood Nintendo voor het uitbrengen van kaarten met het personage erop.

Inmiddels laat Geller weten dat hij de verkoop van de kaarten niet meer tegen zal houden. "Ik heb werkelijk spijt van wat ik twintig jaar geleden heb gedaan. Kinderen en volwassenen, ik haal de ban weg. Het is nu aan Nintendo om mijn Kadabra Pokémon-kaart terug te brengen. Het is waarschijnlijk één van de meest zeldzame kaarten nu!"

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Sneu figuur zeg. Hitmonlee en hitmonchan hebben toch ook altijd gemogen… kadabra één van de meest zeldzame kaarten straks? Dat lijkt me heel sterk…
  • Wat een mafklapper zeg…
  • Ik heb niet gauw een hekel aan mensen maar deze man..
  • Nintendo doet zelf precies hetzelfde. Als er 1 bedrijf koning rechtzaak is is het Nintendo wel. Grappig dat Uri precies hetzelfde doet maar dan andersom. Uri beschermd ook zijn intellectueel eigendom en portretrecht.
  • @TommieNL
    Klopt. Vind het van Nintendo ook altijd sneu dat ze fangames e.d. zo snel mogelijk weg halen. Maar heel eerlijk, ik heb kadabra nooit vergeleken met Uri Geller.
  • @blue_blade_3
    Haha nee ik ook niet. Op de lepel na dan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren