1. Nieuwe vr-bril Oculus Quest en Star Wars-reeks aangekondigd

Nieuwe vr-bril Oculus Quest en Star Wars-reeks aangekondigd

Standalone vr-bril komt begin volgend jaar uit

Op Oculus Connect onthulde Mark Zuckerberg gisterenavond de Oculus Quest, een standalone vr-headset.

Met standalone wordt bedoeld dat de vr-bril niet aan een systeem aangesloten hoeft te worden. De Oculus Quest kost 399 dollar en moet in het eerste kwartaal van 2019 uitkomen. De headset heeft net als de rift ingebouwde audio.

Het beeldscherm van de Quest heeft een resolutie van 1600x1440 per oog. Daarnaast worden er controllers bij geleverd die dezelfde knoppen als de Touch-controllers van de Rift hebben. Wel is de layout iets anders.

Er komen op de lancering van de Quest zo'n vijftig games beschikbaar, waaronder veel van de meest geprezen vr-games die eerder al op de Rift uitkwamen, zoals Moss, Robo Recall en The Climb.

Ook de gamereeks Vader Immortal: A Star Wars VR Series werd aangekondigd. Het gaat om een compleet nieuwe verhaallijn rondom Darth Vader die zich afspeelt tussen de films Episode 3 en 4. Spelers gaan naar Vader's kasteel op de planeet Mustafar, de locatie die te zien is in de film Star Wars Episode 3: Revenge of the Sith.

De serie bestaat uit drie delen. Hoewel het eerste deel sowieso in 2019 op Oculus Quest lanceert, is het nog niet duidelijk of dat voor alle drie de delen geldt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Geef het nog 1 of 2 generaties en Facebook wordt geduchte concurrent van Sony, Nintendo en msft.
  • "Mustafar te zien is in Rogue One"?

    Dat was in EP3.
  • @Monojaxx Klopt. Aangepast!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren