1. Valorant moet bloed in toernooien censureren

Valorant moet bloed in toernooien censureren

Riot wil dat het niet op streams te zien is

De nieuwe online shooter Valorant moet het bloed in de game gaan censureren voor competities. Dat maakte het team achter de game bekend in een blogpost.

Riot Games heeft de plannen voor de competities van de first person shooter aangekondigd. In een online blogpost geeft Riots e-sportsdirecteur Whalen “Magus” Rozelle een lijst met uitgebreide richtlijnen die de organisators moeten volgen. Een van de eisen die opvalt is dat bloed gecensureerd moet worden bij competities.

Volgens Rozelle moet dit om zo om de stream bereikbaar te maken voor een zo groot mogelijk publiek en om een breder scala aan sponsoren te kunnen aantrekken. In Valorant is er wat bloed te zien als een speler door een kogel wordt geraakt. Bij competities is nu in plaats bloed wat vonken te zien.

Valorant is de eerste game van Riot Games die zich niet in het universum van League of Legends afspeelt. De gesloten bèta van Valorant is vorige week van start gegaan. Valorant moet ergens deze zomer uitkomen op pc. Een specifieke releasedatum voor de game is nog niet bekend.

Valorant

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Bij heel veel games is dit een optie, dus wat mij betreft ook wel prima.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren