1. Valve geeft later dit jaar meer duidelijkheid over Steam op consoles

Valve geeft later dit jaar meer duidelijkheid over Steam op consoles

Waar hint Gabe Newell precies naar?

Valve is van plan om later dit jaar meer duidelijkheid te geven over de mogelijkheid of Steam ooit op consoles beschikbaar komt.

Valve-CEO Gabe Newell werd tijdens een publieke vragensessie in Nieuw-Zeeland gevraagd of Steam ooit naar consoles komt. Zijn antwoord: "Je hebt daar tegen het einde van het jaar meer duidelijkheid over."

Hoewel Valve nooit heeft bevestigd dat Steam naar consoles komt, lijkt Newells opmerking daar wel naar te hinten. Als Steam niet naar consoles zou komen, zou Newell gezegd kunnen hebben dat dit nooit gaat gebeuren.

Er was tijdelijk een video van de vragensessie beschikbaar op Reddit, maar die is inmiddels verwijderd. Diverse websites, waaronder VGC, hebben de quote uit de video echter wel online staan.

Het is mogelijk dat Newell bedoelt dat diverse Valve-games naar consoles komen. Daarnaast is het mogelijk dat Valve gesprekken heeft lopen met consolebedrijven over de mogelijkheid van Steam op consoles. Uit de rechtszaak tussen Apple en Epic Games kwam eerder al informatie naar buiten dat Microsofts Phil Spencer en Newell gesprekken hebben gehouden, al is niet duidelijk wat het gespreksonderwerp was.

Steam

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren