1. Valve denkt niet dat Half-Life: Alyx zonder vr-headset kan werken

Valve denkt niet dat Half-Life: Alyx zonder vr-headset kan werken

Ontwikkelaars zien geen weg terug na het gebruik van vr

Valve denkt dat het gisteren aangekondigde Half-Life: Alyx niet zou werken met muis en toetsenbord: het spel is gemaakt voor virtual reality.

"Het begon als het verkennen van virtual reality, en hoe vaker we vr-controllers en een headset gebruikten, des te meer beseften we dat de hoeveelheid interacties zoveel mogelijkheden bieden die we niet kunnen terugvertalen naar muis en toetsenbord", aldus Dario Casali van Valve.

Enkele ontwikkelaars van de game werden geïnterviewd door journalist en The Game Awards-bedenker Geoff Keighley voor zijn Final Hours-videoreeks. De aflevering is hieronder te zien.

Een voorbeeld van de interactie die niet met muis en toetsenbord is te doen, is de mogelijkheid dat Alyx door de kier van een deur kijkt, een granaat gooit en de deur vervolgens dichthoudt. Ook kunnen deuren als covers gebruikt worden terwijl spelers met hun wapens een kamer van vijanden ontdoen.

Half-Life: Alyx werd gisterenavond onthuld. De vr-game speelt zich af tussen de eerste Half-Life en Half-Life 2 en verschijnt in maart 2020 op Steam. De game is speelbaar met Rift, Vive en Windows Mixed Reality.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Wss zal em ooit eens uitkomen op de ps5 VR.
  • @CyberFl+


    Ik ben bang van niet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren