1. Valve lanceert een vr tech-demo met Portal-thema

Valve lanceert een vr tech-demo met Portal-thema

Maansteen verzamelen in de ruimte!

Valve lanceert de Moondust-demo zodat bezitters van de nieuwe vr-controller Knuckles EV2 deze uit kunnen proberen. De demo speelt zich af in het Portal-universum waarin spelers Aperture-werknemers zijn.

Valve deelt details over de demo op de Steam Community-webpagina. Bovendien kunnen fans via deze pagina de Moondust-demo aan hun verzameling Steam-games toevoegen.

Spelers nemen de rol aan van een Aperture-werknemer. Zij moeten naar de maan om stenen te verzamelen. In de Portal-games worden maanstenen gebruikt om oppervlaktes te maken waar portals op geplaatst kunnen worden.

De demo is opgezet om de nieuwe vr-controller Knucles EV2 te testen. Elk aspect focust daarom ook op een aspect van de controller. Het verbrijzelen van stenen fungeert bijvoorbeeld als een test voor de druksensor. Het bouwen van het ruimtestation is juist bedoeld om te kijken hoe accuraat bewegingen gemaakt kunnen worden door spelers handelingen die precisie vereisen.

Valve maakt bovendien duidelijk dat de handeling 'gooien' een "oneindig probleem" is in vr door de vele variabelen die invloed hebben op het resultaat van een gemaakte worp. De Knuckles EV2 zouden nog accurater zijn met worpen dan voorgaande controllers.

Ook laat Valve weten dat "honderden ontwikkelaars binnenkort een developer kit ontvangen om mee te experimenteren". Hoe ontwikkelaars in aanmerking komen voor de demo of op welke datum deze developer kits verschijnen staat niet aangegeven in het bericht.

Moondust

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren