1. Valve werkt aan meerdere nieuwe games

Valve werkt aan meerdere nieuwe games

Aldus Gabe Newell

Gabe Newell, de oprichter en CEO van Valve, laat weten dat het bedrijf aan meerdere nieuwe games werkt.

Newell liet zich uitgebreid interviewen door 1 News. "We hebben zeker games in ontwikkeling die we gaan aankondigen - het is leuk om games uit te geven." Newell laat echter niet weten wat voor games spelers kunnen verwachten.

Hij wordt gevraagd of het om nieuwe Half-Life- of Portal-games gaat, waarop hij meldt: "Ik heb al geruime tijd op succesvolle wijze niets gezegd en ik hoop dat ik dat blijf doen tot het onbelangrijke vragen zijn. Dan komen er vast weer nieuwe vragen."

De vorig jaar uitgekomen Half-Life-game smaakte in ieder geval naar meer: "Alex was geweldig - het maken van singleplayergames creëerde een hoop momentum binnen het bedrijf om dat vaker te doen."

Newell sprak ook over de controverse rondom het eind vorig jaar uitgekomen Cyberpunk 2077. De game werd bekritiseerd om de vele bugs. "Ik heb veel sympathie voor een situatie waarin elke ontwikkelaar zichzelf herkent. Ik weet in ieder geval dat er veel blije pc-gamers zijn, die zijn het meest zichtbaar voor ons."

Hij vervolgt: "Aspecten van de game zijn gewoonweg briljant en het toont een ongelooflijke hoeveelheid werk. Het zou oneerlijk zijn als ik een ontwikkelaar bekritiseer, want zoiets complex en ambitieus uitgeven is ongelooflijk."

half life alyx

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren