1. Valve overwoog een vr-game rondom Portal te maken

Valve overwoog een vr-game rondom Portal te maken

Veel van de latere puzzels pasten echter niet goed bij vr

Bij Valve heeft men nog nagedacht over een vr-game gebaseerd op Portal. Uiteindelijk is besloten om dat spel niet te maken.

Voordat de ontwikkeling van het gisteren uitgekomen Half-Life: Alyx begon, werd er naar diverse franchises van het bedrijf gekeken om naar vr te brengen. Volgens programmeur en designer Robin Walker was één van die franchises Portal.

"We keken naar dingen als Portal, want mensen zien dat vaak als een van de eerste titels van ons die goed zou werken in vr, en zo dachten wij er ook over. Maar zodra we keken naar wat we uit Portal in vr moesten brengen, kwamen we er achter dat veel van de latere levels in Portal gaan over het behalen van momentum terwijl je door portalen heen springt."

Volgens Walker zijn dat soort puzzels erg lastig om naar vr te brengen. "We hebben wel wat experimenten gedaan en geprobeerd met oplossingen te komen. We overwogen dat spelers een object individueel door portalen konden besturen. Maar we raakten zo ver van het concept vandaan dat we het uit het oog verloren."

Uiteindelijk werd er voor Half-Life gekozen om naar vr te brengen, iets dat volgens Walker de beste keuze was. Het spel is sinds gisteren verkrijgbaar via Steam en alleen met een vr-bril speelbaar.

Portal 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren