1. Valve brengt vr-headset Index in juni uit voor 539 euro

Valve brengt vr-headset Index in juni uit voor 539 euro

Er zijn verschillende pakketten beschikbaar

Valve stelt zijn virtualrealityheadset Index vanaf 28 juni beschikbaar voor 539 euro.

Er is daarnaast ook een pakket beschikbaar samen met twee controllers die 799 euro kost. Tot slot is er een compleet pakket inclusief de controllers en Base Station 2.0 (voor preciezere bewegingen) beschikbaar voor 1079 euro. De controllers en Base Station zijn ook los te koop voor mensen die in eerste instantie alleen de headset aanschaffen. De headset is te bestellen via de officiële website.

De Index heeft een resolutie van 1440x1600 pixels per oog en een verversingssnelheid tot wel 144Hz. Door de lcd's met een hoge resolutie zou het screendoor-effect verminderen. De controllers hebben naast de gebruikelijke knoppen en analoge sticks ook drukgevoelige sensors, zodat in spellen duidelijk kan zijn hoe hard spelers ergens in knijpen. Ook andere bewegingen die met de handen worden gemaakt worden dankzij de in totaal 87 sensors bijgehouden. De headset zelf heeft tot slot ingebouwde speakers.

Valve laat tevens weten dat alle vr-games die op Steam staan, moeten werken met de Index. Valve zelf wil voor eind dit jaar zijn eerste "volledige" vr-game hebben gelanceerd. Op de officiële website is meer informatie over Index te vinden.

Valve Index

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • VR in goede kwaiteit zoals deze is nog steeds te duur voor commercieel gebruik. Dit heeft ook nog eens een krachtige PC erbij nodig. Bent dus minimaal 2K kwijt voor een goede VR ervaring.

    Nog een paar jaar (5 a 10) en dan zal VR in deze of zelfs betere kwaliteit rond de 400 a 500 kosten. Dan begint de markt wel hard te groeien denk ik. Helemaal nog eens 5 a 10 jaar later voor 199.

    Opzich is de langzame introductie van VR wel goed voor ze. Zo hebben mensen veel tijd het 'eens geprobeerd' te hebben voordat het echt betalbaar is. Als je de ervaring van goede VR ervaart snap je het dat dit de toekomst is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren