1. Half-Life: Alyx officieel aangekondigd door Valve

Half-Life: Alyx officieel aangekondigd door Valve

Game wordt op donderdag onthuld

De vr-game Half-Life: Alyx bestaat echt, zo heeft Valve bevestigd.

Er gaan al jaren geruchten over een virtualrealitygame gebaseerd op de Half-Life-franchise. In 2015 gaf het bedrijf nog aan te experimenteren met vr en de IP. De afgelopen dagen begonnen geruchten weer op te laaien vanwege een gelekt interview.

Via Twitter laat Valve weten dat Half-Life: Alyx echt bestaat en dat de game aanstaande donderdag om 19:00 uur Nederlandse tijd wordt onthuld. Verdere details zijn er nog niet over de game.

De originele Half Life-game verscheen in 1998 op pc. Een paar jaar later kwam de game ook naar PlayStation 2. Gamers besturen Gordon Freeman, een wetenschapper die zijn weg moet vinden uit de Black Mesa Research Facility nadat een experiment met buitenaards materiaal misgaat.

Vervolg Half-Life 2 verscheen in 2004. Daarna kwamen er nog twee episodische vervolgen uit. De tweede episode eindigde met een cliffhanger en daarna is er geen nieuwe Half-Life-game meer uitgekomen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • O….M…. G! Yessss~!
  • Kippenvel momentje. Half-Life heeft inmiddels zo'n belachelijke status, door het eeuwige gehype van deel 3 die maar niet kwam.

    Zou wat zijn als zij nu voor VR kunnen doen wat ze destijds met deel 1 voor het fps genre hebben gedaan. Wat was dat destijds een unieke vooruitstrevende ervaring. Counter strike nog ff als modje erbij. Nostalgisch als de pest, maar dat waren nog is game tijden.

    Wie weet een nieuwe Half-Life en Doom in hetzelfde jaar.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren