1. Valve heeft de Steam Machine verborgen in de hardwaresectie

Valve heeft de Steam Machine verborgen in de hardwaresectie

Laat Valve de Steam Machine langzaamaan de deur zien?

In de hardwaresectie van Steam is de Steam Machine verdwenen. Alleen de Steam-controller, HTC Vive en Steam Link worden getoond. Hij is nog wel te vinden via de website van Steam.

In 2014 introduceerde Valve de Steam Machine, om op deze manier pc-gaming naar de woonkamer te brengen. Deze computers worden onder andere gefabriceerd door Alienware.

De huidige prijs van de op Linux draaiende Steam Machine is 600 euro. Daarvoor krijg je een 2GB NVIDIA GTX GPU, met een vergelijkbare prestatie als de GTX 860M en een i3-4160T. Voor een refurbished Steam Machine ben je grofweg 380 euro kwijt.

De visie van Valve om pc-gaming naar de woonkamer te brengen werd gerealiseerd met behulp van de Big Picture-modus. Dit moet een vergelijkbare omgeving van een console nabootsen, waar je gemakkelijk games kan opstarten. Naast de release van de Steam Machine lanceerde Valve ook de Steam Link. Met de Steam Link kan men games streamen van je computer naar de tv. Dit apparaat kost 55 euro via Steam.

Valve heeft nog niks officieel aangekondigd. Het is dus nog maar even afwachten of de Steam Machine eventueel volledig de winkels uit gaan.

"600 honderd euro betalen voor een apparaat met zulke lage specs is echt absurd. Ze hadden naar mijn weten zich volledig moeten focussen op de Steam Link. Steam Machines verouderen naarmate van tijd, doordat de specs ondermaats worden. Met de Steam Link kan je je eigen computer blijven upgraden. Dit is een stuk aantrekkelijker voor de doelgroep van Valve, iemand die hoogstwaarschijnlijk zijn eigen computer in elkaar zet. Niemand gaat om de zoveel jaar een nieuwe Steam Machine kopen. Alhoewel dat toch niet kan, omdat er waarschijnlijk geen vervolg komt op de Steam Machine. Ik ben benieuwd wat jullie mening is." 

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Het blijft natuurlijk wel een mooi apparaat vooral als die aanstaat met het Steam en Alienware logo volop licht geven en tevens aan te passen in kleur heb er zelf nog steeds eentje thuis staan had toen de tijd de krachtigste gekocht ( i7 en 8 GM Ram ) kosten € 939,00 dacht ik duurste Console/PC ooit voormij helaas heb ik er ook heel weinig mee gedaan ( Ruim 45 games op staan ) ook al zijn er best veel goeie games op te krijgen zelfs Triple A games en nog steeds komen er wel gelukkig games op dagelijks kijk nog regelmatig op Steam en heel af en toe koop ik hele goedkope games enigste voordeel maar spelen helaas niet meer maar wie weet misschien nog ooit want mijn Libary blijft gelukkig
  • @OnePizzaMario, ook gewoon echt geen punt te bekennen in die hele zin van je. Maar ik denk dat ik je begrijp..
  • Zelf heb ik nooit de nut van dit apparaat ingezien, zoals in het artikel al staat knutsel ik liever zelf aan mijn PC om hem qua specs weer bijtijds te krijgen. Niet gek dan dat Steam op deze manier het apparaat langzaam laat verdwijnen.
  • Dat zegt genoeg :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren