1. Valve verplaatst mogelijk naar Nieuw-Zeeland wegens pandemie

Valve verplaatst mogelijk naar Nieuw-Zeeland wegens pandemie

Nieuwe games in Half-Life-franchise in ontwikkeling

Valve verplaatst mogelijk naar Nieuw-Zeeland. Dat laat oprichter Gabe Newell weten in een interview met Geoff Keighley dat binnenkort verschijnt.

Newell bevindt zich momenteel in Nieuw-Zeeland, waar hij de pandemie zou uitzitten. Nu het langer duurt, beoogt hij de productie tijdelijk te verplaatsen naar het land.

"Omdat ik bezig ben met een pro-Nieuw-Zeeland-campagne, spreek ik waarschijnlijk af met de minister-president. Een van de posities waar ik voor ga vechten is – vanwege het feit dat er iets super waardevols is ontstaan in Nieuw-Zeeland dankzij het harde werk van de bewoners – de optie om productieteams tijdelijk daarnaar te verplaatsen."

Newell zegt dat Valve ‘absoluut sneller zou werken’ als het team weer bij elkaar is op kantoor. Momenteel schat hij de productiecapaciteit op 50 tot 75 procent ten opzichte van voor de pandemie.

Ook laat hij zich uit over toekomstige games, die volgens hem niet te vroeg onthuld mogen worden. “Uiteraard hebben we een aantal dingen in productie”, zegt Newell. Het probleem is dat als we te vroeg over dingen praten en dan onze plannen aanpassen, mensen alleen maar geïrriteerd raken.

Ik bedoel, we zijn een aantal keer begonnen aan Half-Life 3 en hebben besloten dat de game niet interessant genoeg was, of we liepen alleen maar vast bij het oplossen van problemen.”

Tot slot meldt hij dat het Half-Life: Alyx-team bezig is met nieuwe games in de franchise en nieuwe vr-titels ontwikkelt. “Half-Life: Alyx heeft iedereen enthousiast gemaakt, en dat team is eigenlijk heel productief. In plaats van een pauze te nemen zijn ze onwijs enthousiast over ontwikkelen binnen de Half-Life-franchise en vr.”

Binnenkort verschijnt het volledige interview op YouTube.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren