1. Valve is klaar met 'troll'-games op Steam

Valve is klaar met 'troll'-games op Steam

Meer dan 170 games verwijderd

Valve heeft in de afgelopen paar weken meer dan 170 games verwijderd op Steam. Dit doordat Valve geen troll-games tolereert die bijvoorbeeld suggereren dat sommige games seks bevatten. Eerder voegde Valve een Adult Only-filter toe op Steam. Kort daarna werd de eerste ongecensueerde hentai-game goedgekeurd op Steam.

Ondanks dat Valve steeds meer toelaat op Steam, worden er nog genoeg troll-games geplaatst. Valve heeft in de afgelopen weken erg haar best gedaan om deze controversiële games te verwijderen. Deze games worden zo gemaakt dat ze voldoen aan de technische eisen om te plaatsen op Steam, maar geen verder spelinhoud bevatten om te spelen. Makers van deze games proberen anderen op te lichten door het stelen van items in het inventaris op Steam. Anderen proberen geld te verdienen door plannen uit te voeren met gebruik van Steam-keys en anderen proberen gebruikers gewoon te irriteren.

Steam

Titels die van Steam zijn verwijderd waren bijvoorbeeld X-Ray Hospital, BOOBS BATTLEGROUND, Home Alone Girlfriend, PUTIN, BOOBS and TRUMP en Bitcoin Highway.

Spelers die al in het bezit waren van de game, kunnen die games blijven gebruiken zolang het opgeslagen staat op het account. Echter zijn de games niet meer op de webwinkel te vinden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren