1. Van de zomer tot de winter - De beste co-op-games voor Nintendo Switch

Van de zomer tot de winter - De beste co-op-games voor Nintendo Switch

Kom samen de donkere dagen door

De wintertijd is inmiddels ingegaan en dat is de gezelligste tijd om samen binnen iets te ondernemen, zoals met een drankje en wat snacks op de bank Netflix aanslingeren. Wil je echter samen gamen dan zit je vooral met de Nintendo Switch gebakken! Sinds de zomer zijn er tal van leuke co-op-games uitgekomen voor de console en er komen nog flink wat toffe titels aan. Wij hebben onze favorieten op een rijtje gezet. Waar ga jij voor?

Overcooked 2

Samen in de keuken staan is natuurlijk hartstikke gezellig, maar dat vereist soms nog wat teamwerk. Wil je dat nu niet in je eigen keuken oefenen dan biedt Overcooked 2 uitkomst. Samen met maximaal drie vrienden probeer je in verschillende knotsgekke levels zoveel mogelijk gerechten te maken. Van taarten bakken in een heteluchtballon tot fish ‘n chips op het water. Probeer deze orders zo snel en goed mogelijk af te ronden om de volledige score te ontvangen en je innerlijke Gordon Ramsay trots te maken. Wie weet kom je zelfs nog op een leuk idee om binnenkort zelf in de keuken te maken.

Overcooked 2

TowerFall

In TowerFall ga je, bewapend met enkel een pijl en boog, de strijd aan met maximaal vijf andere spelers. Weet je iemand te raken dan is het meteen afgelopen voor de ander. Klinkt simpel, gelukkig zijn er tal van voorwerpen om het lang interessant te houden. Zo zijn er doelzoekende pijlen, kan de vloer in lava veranderen en heb je de beschikking over vleugels. Daarnaast is het mogelijk om samen te spelen in plaats van tegen elkaar in de uitdagende co-op-modus.

towerfall

Super Mario Party

Super Mario Party heeft de serie nieuw leven ingeblazen, met gekkigheid en vooral veel onvoorspelbaarheid die uren aan speelplezier garanderen, of je nu goed bent in de voorgeschotelde minigames of juist niet. Voor de doorgewinterde party-speler zijn de minigames wellicht wat oppervlakkig, maar de nieuwe modi maken dat meer dan goed. Zo kun je onder andere de hulp inschakelen van bekende Nintendo-mascottes om het jezelf makkelijker te maken, of een van de andere drie spelers net dat beetje extra te zieken.

Super Mario Party

Guacamelee 2

Deze Mexicaans ogende brawler/platformer/metroidvania verschijnt binnenkort en bevat, in tegenstelling tot het eerste deel, meteen een coöperatieve modus. Guacamelee 2 is nog steeds prima alleen te spelen, maar zoek je naar net iets meer hulp tijdens de gevechten dan komt een tweede speler uiterst van pas. De game nodigt je echt uit om lange combo’s te maken en dat gaat nou eenmaal iets eenvoudiger met een partner. Dat betekent niet dat dit deel makkelijker is geworden. De platform segmenten zijn namelijk ijzersterk en bieden – vooral tegen het einde – enorm veel uitdaging. Zodoende kun je lekker samen vloeken op Guacamelee 2 als de game het je net iets te lastig maakt.

guacamelee 2

Super Smash Bros Ultimate

We kunnen natuurlijk niet om deze gigant heen. De serie staat bekend om zijn offline multiplayer-mogelijkheden en daarin is het nieuwste deel geen uitzondering. Er zijn veel nieuwe modi toegevoegd om het spelen onderling nog leuker te maken. Wat dacht je van Squad Strike, Smashdown, het spelen met een Final Smash-meter, en de terugkerende toernooimodus nadat die afwezig was in de Wii U-versie? Je kunt het daarnaast op de bank met vrienden online opnemen tegen de rest van de wereld. Iets dat wij altijd erg tof vinden, want zeg nou zelf: wat is er nu leuker dan elkaar eerst de tent uitslaan om vervolgens die woede te richten op de rest van de wereld?

Super Mario Party

Killer Queen Black

Niet alleen in Smash kun je samen met vrienden op de bank online de strijd aanbinden met anderen. Dat principe staat namelijk centraal in Killer Queen Black. Wat ons betreft is dit een game om in de gaten te houden. In de arcadehallen verovert het spel enorm veel harten en we denken dat het op de Switch van de winter ook gebeurt. Samen met drie vrienden probeer je de tegenstander te verslaan. Dat kan op drie manieren. Versla de koningin van de tegenstander driemaal. Rijd met de slak onderin het scherm naar de kant van de tegenstander of verzamel alle berries en breng ze naar je bijenkorf. Samenspel is de sleutel, alleen ga je het niet redden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Wes Rijckaert Fan van games. In vrijwel elke vorm dan ook. Enorme zwakte voor alles wat zijn eigen naam kan uitspreken.

Reacties

 • "Je kunt het daarnaast op de bank met vrienden online opnemen tegen de rest van de wereld. Iets dat wij altijd erg tof vinden, want zeg nou zelf: wat is er nu leuker dan elkaar eerst de tent uitslaan om vervolgens die woede te richten op de rest van de wereld?"

  Samen met mn broer mn maten online verslaan?;) nee grapje hoor jongens.

  Super smash begint me al iets meer te bevallen maar ik merk wel dat ik slechte verbinding heb online in dock mode. Anderen hier ook last van?
 • @blue_blade_3

  Jup, hebben wij ook last van. En ook erg irritant dat niet alle modi online kunnen….
 • @Bware
  Aha oké. Ik gebruik nu een 7 dagen gratis trial, maar ik weet niet of ik het ga verlengen. Het is wel maar 20 euro per jaar, maar ik zie teveel DC's bij deze game (ook als ok streams kijk)
 • @blue_blade_3

  De Switch is ook niet echt een online apparaat. Speel nog vrij regelmatig mario-kart online, maar dat is eigenlijk nooit zonder enige lag verlopen, terwijl hij verbonden is met het geadviseerde 5Ghz netwerk. Die NES games zijn die 20 euro ook niet echt waard, maarja, wat is nou 20 euries voor n jaar? en je krijgt cloud-saves.
 • @Bware
  Het is niet veel nee, maar als het niet levert wat ik ervan verwacht en de nes games niet boeiend vind, dan is het 20 euro weggegooid geld in mijn ogen.

  Maar ik kijk het wel even aan.
 • @Bware

  Je gamed draadloos online…is toch logisch dat je dan lag hebt? Nintendo adviseert geen draadloos 5ghz. Dat is puur voor een download of update. Voor online adviseren ze een USB 3.0 lan adapter. Kost ongeveer een 15 euro. Die van Ugreen komt als beste uit de bus. De first party versie is te duur.

  In zowel mariokart als smash nooit lag gehad behalve tegen een paar Amerikanen. Sluit je Switch bekabeld aan en het probleem is opgelost.
 • @Ramirez

  Dat is wellicht een oplossing, alleen heb ik hier wel moeite mee. Ten eerste is het weer een extra uitgave, ten tweede gebruik ik mijn switch primair un-docked…. Switch-online is wat mij betreft best een teleurstelling

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren