1. Veel games, geen nieuwe hardware tijdens Sony's e3-presentatie

Veel games, geen nieuwe hardware tijdens Sony's e3-presentatie

Focus op vier games

Sony is van plan om tijdens de E3 zich te richten op vier grote games en laat geen nieuwe hardware zien. Dit heeft Sony Interactive Entertainment-CEO Shawn Laydon laten weten tijdens de Playstation podcast.

De vier games die volgens Layden veel aandacht gaan krijgen zijn Death Stranding, Ghosts of Tsushima, Spider-Man en The Last of Us 2. Layden belooft dat de uitgever "diep in de games duikt" en veel nieuwe beelden zal tonen. Naast de focus op de vier genoemde titels, besteedt Sony op 12 juni, om twee uur 's nachts, bovendien aandacht aan kleinere games.

Behalve over de inhoud, gaf Layden ook iets prijs over de vorm die de presentatie aan moet nemen. De CEO suggereert dat Sony dit jaar geen traditionele presentatie doet, maar kiest voor een andere aanpak. "We willen er zeker van zijn dat het vernieuwend blijft. Het moet de soort verhalen die we vertellen en het vermaak dat we onze fans bieden weerspiegelen. Niet alleen tijdens het event, maar ook door wereldwijd te streamen", aldus Layden.

Death Stranding

Over de vraag of Sony nieuwe hardware laat zien, is Layden kort en bondig: "Er wordt dit jaar op E3 geen nieuwe hardware aangekondigd."

Dit artikel delen

Over de auteur

Wilbert Meetsma Wilbert Meetsma verliest zich dolgraag in ellenlange Westerse rpg's en veel te ingewikkelde strategiegames op de pc. Verder houdt hij van games in alle soorten en maten, of het nou lompe shooters zijn, of nét iets te pretentieuze indie-games. Behalve voetbalgames. Voetbalgames zijn stom.

Reacties

 • Geen live persconferentie na Nintendo dan al de 2e van de grote 3. Zal wel een schok zijn. Maar nog steeds een kut tijd zie ik.

  Hoe komen jullie erbij dat het geen live persconferentie meer is.
 • @kaassouflee30

  "We’re taking kind of a different angle on how we’re bringing it out", is wat Layden onder meer zegt. Het is ook niet zeker hoe anders het wordt, het blijft een suggestie.
 • @Swieb


  Andere geven gewoon aan dat het een live persconferentie wordt volgens staat het ook in de uitnodiging
 • @kaassouflee30

  Ik heb 'live' vervangen met 'traditionele'. Dat dekt de lading van wat Layden zegt beter.
 • @Swieb

  Vorig jaar kwamen ze al met alleen beelden aan.
  Misschien dat ze het dit jaar toch iets anders doen dan vorig jaar, hoop het, want ik wil mensen op het podium zien die uitleggen. Dat vind ik juist leuk aan dit soort dingen.
  Maar het lijkt erop dat het simpelweg lullen over de game nu vooral bestemd is voor PSX.
 • @kaassouflee30

  Nou ja, kut tijd…
  Het is daar dan 17 uur 's middags. Stel, het zou hier om 18 uur zijn mag als die pers daar zitten om 9 uur 's ochtends.
  Ja, het is rot dat we op de verkeerde plek van de wereld wonen hiervoor, maar ja.
 • Dit jaar dus misschien/waarschijnlijk wederom niets nieuws?

  Oei, oei!!
 • @Piet S.

  Verrassingen zijn natuurlijk altijd mogelijk. :)
 • @Piet S.


  Blijf volharden die Piet S. Zoals uitgelegd alle Sony studio's hebben net een game klaar of zijn er nog vol mee bezig. Dus iets nieuws verwachten is een beetje dom.
 • @kaassouflee30
  Jajajajaja. :)
 • @Piet S.

  Een erg inhoudelijk reactie weer van je Piet erg jammer. Maar ik kijk erg uit naar gameplay beelden van The last of us part 2 en Ghost of Tsushima. Hebben we alleen nog maar trailers van gezien. Spiderman en Death Stranding komen iets te vaak voorbij . Maar waarom moeten het bij jou altijd compleet nieuwe aankondigen zijn? Stel Nintendo toont prime 4 Bayonetta 3 smash, Yoshi, Pokémon en Fe. Dan valt Nintendo dan ook tegen? Want met deze games tonen ze officieel niets nieuws wat we nog niet weten.


  Enige waar je bij Sony kritisch op kunt zijn is dat ze te vroeg hun games aankondigde.

  En daarbij word voor mij deze E3 alsnog tof. Wanneer Retro studio's hun nieuwe game aankondigd. Rocksteady hun nieuwe game toont. En Xbox heeft idd eindelijk een paar first party knallers. Plus als ik daarbij de eerste beelden van Prime 4, The last of us part 2. Ghost of Tsushima, Shadow of the tomb raider en Bayonetta 3 krijg En Smash heeft een paar newcomers die ik tof vind waaronder King K rool en Dixie. Ben ik zwaar tevreden deze E3.

  Maar ik heb ook een iets bredere smaak qua games denk ik dan die van jou zonder beledigend te zijn
 • @kaassouflee30

  Het gekke is…

  Wanneer Sony aangeeft met maar 4 titels te komen ga jij er vanuit dat er nog veeeeel meer bij komt.

  Wanneer Nintendo aangeeft met bijvoorbeeld 8 titels te komen schreeuw je moord en brand dat het veeeeel te weinig is.


  Onvolgbaar.
 • @Ramirez

  1 ik heb nergens gezegd dat ik first party gezien meer dan deze 4 titels verwacht. Ik heb juist gezegd dat je niet meer kunt verwachten van Sony gezien de studio's en hun projecten.

  2 Nintendo toont het Prime 4 Retro studio's hun nieuwe game Smash, Pokémon, Yoshi, Fire Emblem Bayonetta 3 ben ik zwaar tevreden. Mijn onvrede vind pas plaats wanneer Nintendo echt hun krankzinnige idee uitrolt om 2019 niet te tonen en dus games als Prime 4 niet toont.
 • @kaassouflee30

  2019 is nog 7 maanden van ons verwijderd. Beetje onzin om die games te tonen want je hebt er niks aan.

  E3 draait om Q3 en Q4 van dit jaar. Er zijn nog zat andere evenementen en mogelijkheden om 2019 games te tonen.
 • @Ramirez

  Eén erg onverstandige opmerking. Op de E3 kijkt de hele wereld mee. Niet alleen de gaming pers volgt het op de voet maar ook grote nieuwszenders als cnn etc. Daar Prime 4 uit te doeken zal veel meer doen dat je dat het op een Nintendo direct doet waar nog geen kwart van het aantal naar kijkt wat de E3 in de gaten houdt.

  En wat klets jij nou voor onzin dat E3 gaat om alleen Q3 Q4. Het gaat er om dat je daar zoveel mogelijke vette games toont En niet alleen maar het najaar.
 • @kaassouflee30

  Kom nou, we leven niet meer in het tijdperk van tijdschriften. De hele opzet van de E3 is veranderd. Het is allang niet meer wat het was qua exposure. Tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden om de massa te bereiken en daarom zijn andere beurzen net zo belangrijk geworden.

  Maar blijkbaar zie jij iets wat Nintendo en Sony niet zien aan de E3. Feit blijft dat deze 2 zich op dit jaar richten.
 • @Ramirez

  Sony richt op dit jaar? Wauw wat een krankzinnig game jaar heeft Sony dan. The last of us part 2 komt 2019 Death stranding op zijn vroegst 2019 en Ghost of Tsushima ook in 2019. Hun enige games die dit jaar nog komen naast Detroit zijn Dreams en Spiderman Dus hoe je er bij komt dat Sony zich op dit najaar richt geen flauw idee.

  En ja want Nintendo heeft vaker bewezen het allemaal te begrijpen. Daarbij kunnen ze bepaalde zaken niet maken. Vorig jaar Prime 4 teasen en hem nu niet tonen bijvoorbeeld mensen al 5 jaar laten wachten op Retro studio's nieuwe game en het nu opnieuw niet tonen zelfde geld voor Pokémon dat is gewoon een dikke middelvinger geven aan je achterban
 • Al bij al heeft Kaas, ondanks zijn speciale mening (wil je niet beledigen Kaas), wel een punt i.v.m. Nintendo.

  Ze hebben ook veeeeeeeeel te vroeg een aantal cruciale games aangekondigd. Uit armoede niet?

  MAAR als ik nu eindelijk die (gameplay)beelden ga zien van Metroid Prime of Pokémon… dan ga ik nog steeds in de lucht springen van blijdschap.

  Days Gone, Sea of Thieves, Crackdown 3, Dreams, etc. zijn voorbeelden die ze (imo) te veel hebben getoond met de jaren.
 • @Ramirez

  Op de E3 kijkt de hele wereld mee.
  Nintendo kan alles wel doen in een Direct, maar dat heeft lang niet zoveel publiek, dus houden ze dat voor Core Nintendo fans of kleinere aankondigingen.
  Daarbij gebruikt Nintendo vooral Gamescom om Q3 en Q4 games te promoten.
 • @kaassouflee30

  Er is een grotere kans dat je beelden van Pokémon krijgt te zien dan van Prime 4 en Bayonetta 3.
  Vooral omdat Pokémon al een fiscale release jaar heeft en Prime 4 en Bayonetta 3 nog als TBA staan.
  Ook al lijkt het mij sowieso vet om ook maar één van die games te zien. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren