1. Grote Xbox Live-storing maakte consoles onbruikbaar

Grote Xbox Live-storing maakte consoles onbruikbaar

Opmerkelijke storing is inmiddels opgelost

Een flinke storing heeft ervoor gezorgd dat veel Xbox One-consoles tijdelijk niet bruikbaar waren. Inmiddels lijken de problemen te zijn opgelost.

Op donderdagavond meldden veel gebruikers dat hun Xbox One niet wilde opstarten. In plaats hiervan kregen ze enkel een zwart scherm te zien. Dit gebeurde omdat de consoles geen connectie konden krijgen met Xbox Live. Door de problemen was zelfs de website over de online status van Microsoft slecht bereikbaar. Een aantal uur later was het probleem opgelost.

Volgens Mike Ybarra van Microsoft ging het om een 'deployment error', wat betekent dat er iets misging terwijl nieuwe code werd geïntroduceerd in de Xbox Live-omgeving. Ongeveer drie uur na aanvang van de problemen waren deze opgelost. Alleen het downloaden van bepaalde content verliep vervolgens nog niet vlekkeloos. Dit werd een aantal uur later ook opgelost door Microsoft.

Op het Twitter-profiel van Xbox Support worden alle gedupeerden bedankt voor hun berichtgeving en geduld omtrent de storing.

Xbox Live-storingen zijn niet ongebruikelijk, maar het is wel opmerkelijk dat de Xbox One totaal niet meer te gebruiken was. In de meeste gevallen kunnen gebruikers geen gebruik maken van online diensten, maar doen veel andere functies het wel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

 • Drie uur? In mijn geval kon ik een stuk sneller weer aan de slag. Wel erg slordig, en daarnaast vreemd dat de hele Xbox niets meer deed tijdens deze storing.
  Hierdoor hebben vele gebruikers een factory reset uitgevoerd, en er zijn zelfs berichten dat consoles helemaal "dood" zijn. In dat laatste geval moeten de gebruikers waarschijnlijk nog een handeling uitvoeren (zoals powercycle), maar wederom slecht dat een fout in de dienst ervoor kan zorgen dat de Xbox in deze staat komt.
 • @Gaaiz

  Wist niet dat het zo erg was gisteren. Had zelf alleen last van achievements die niet binnen kwamen. Maar misschien komt het omdat ik de Xbox one x heb?
 • @masters007 Gaaiz en ik hebben ook de X. Het was tussen 19:00 en 21:00. Ik kon zelf ook helemaal niks meer. Zwart scherm en alleen mijn home knop reageerde nog.
  @Gaaiz De Xbox werkte gewoon als je de internet kabel eruit haalde. De storing kwam terug zodra je je op Xbox live aanmeldde.
 • @Robskeee

  Oké ik was rond 20:00 al in de game aan het spelen was in singleplayer zal daar wel aan liggen.
 • Ik had net KH3 geinstalleerd en toen kreeg ik dus dit zwarte scherm. Ik heb nog de eerste generatie Xbox one en was dus bang dat hij de geest had gegeven.
  Meerdere malen gereset. Kabels eruit gehaald. HDMI kabels vervangen. Rond 9 kreeg ik opeens weer beeld.
  Ellende hahah
 • @Dabilahro Je was niet de enige die dat dacht. Wat een zooitje was het gister haha!
 • Donderdagavond ja? 😉
 • @mole28
  Vandaag ronde 2 dan

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren