1. PS5-ventilator zou veel stiller zijn dan die in de PS4

PS5-ventilator zou veel stiller zijn dan die in de PS4

Een vaak gemelde klacht van de PS4 lijkt opgelost

De ventilator in de PlayStation 5 zou veel stiller zijn dan de ventilator van de PlayStation 4.

Japanse publicaties zijn hands-on met de PlayStation 5 gegaan, en 4Gamer meldt na de hands-on dat de ventilator van de aankomende console zeer weinig geluid maakt. Dit is opvallend, omdat de ventilator in de PlayStation 4 bekend staat om het duidelijk hoorbare geluid.

4Gamer meldt dat de console zelfs stil blijft bij het afspelen van grafisch veeleisende games zoals Godfall. De PlayStation 5 werd door de uitgave getest in een ruimte die op kamertemperatuur was. Tijdens het afspelen van games was de lucht die uit de console kwam niet opvallend warm. "We konden nauwelijks het roterende geluid van de ventilator horen."

"Ik merkte dat het geluid dat de console maakte terwijl het aan stond erg stil is", zo vervolgt men bij 4Gamer. "Ik vergeet het snel omdat ik mij richt op gameplay, maar de console maakte geen bulderend geluid toen ik er dichtbij kwam. De PS4-ventilator valt veel meer op zodra de console hard moet werken - die in de PlayStation 5 valt veel minder op."

De PlayStation 5 is vanaf 19 november verkrijgbaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Super goed nieuws, mijn ps4pro kwam echt overal bovenuit.. met moeite tlou2 kunnen volgen ;)
  Alles al geprobeerd! Ook fans helemaal schoongemaakt en ik heb helemaal geen stoffige kamer.

  Pro heb ik nu verkocht zodat ik nu moet wachten tot de 19de zodat het volgende maand nog fijner is om met de ps5 te beginnen 😄
 • @HanTheMan

  Vreemd, die van mij hoor ik niet eens…
 • @nickskuh16
  Ik hoor die van mij af en toe wel een beetje, maar niet in de mate waarin sommige het geluid beschrijven. Mijn Macbook maakt soms meer geluid. Niet lullig bedoeld, maar ik denk dat veel mensen hun PS4 Pro heel stoffig laten worden.
 • @CerandoX.nl Volgens mij is het probleem ook nooit het koel systeem geweest van de PS4 of Pro, maar de gebruikte componenten om het koel te houden. Niet de juiste koelpasta volgens mij.

  De nieuwste Pro's hebben er nauwelijks last van.
 • @Snake_NL
  Sowieso de wijze waarop bij de eerste Pro's koelpasta is aangebracht is een doodschande. Pea sized? Nee joh, knijpen lekker een hele tube leeg
 • @Snake_NL

  Ik heb dan ook de nieuwste Pro, zal daar ook wel mee te maken hebben.
 • @CerandoX.nl nee heeft niets met stof te maken, dit deed hij helaas al vanaf het begin (eerste lichting), verhaal van de koelpasta kon wel ns kloppen.
 • Het was wel handig in de winter met een launch PS4 hoefde verwarming niet aan. Alleen het opstijg geluid als je headset van je kop doet….. Dat was echt een ramp.

  Nu zullen er wel weer figuren komen en roepen om schoon te maken. Alleen kwam het zo uit de doos.
 • @ShadowhunterrX
  Een console hoor je inderdaad niet uit elkaar te halen. Eigenlijk zouden fabrikanten gewoon een dus filter aan dit soort producten moeten toevoegen.
 • @CerandoX.nl

  Wat ik serieus jammer vind is dat er niet meer dezelfde uitblaas functie op zit als met de ps3 slim.

  Moet je aan knop en disc verwijder knop samen ingedrukt houden. Dan blies de ps3 slim zichzelf schoon van binnen.
 • @ShadowhunterrX

  Mijn launch PS4 stond open en bloot, maar werd binnen een korte periode ook luid. Vervolgens met een perslucht spuit al het stof verwijderd, maar je hoorde dat ding nog steeds goed.

  Gelukkig speel ik vaak met koptelefoon of oortjes!
 • @ShadowhunterrX

  "Het was wel handig in de zomer met een launch PS4 hoefde verwarming niet aan"

  Grappig, ik zet meestal geen verwarming aan in de zomer, maar ieder zijn ding. :P
 • Een vriend van mij heeft een ps4 die zoveel lawaai maakt dat je steeds denkt:"Wanneer stijgt hij op?"…
  Ook gaf de ps4 meerdere malen aan dat ie oververhit was.
  Toegegeven dat hij niet echt iemand is die van schoonmaken houdt.
 • @mole28
  Staat die ps4 vrij? Of in een schuif of tegen een wand?
  Dat maakt een heel verschil heb ik gemerkt. Mijne ps4 staat op mijn kastje, volledig vrij. Zeer stil in dat geval.
  Daarvoor stond ie in een open lade, maar de achterkant van die lade is niet open waardoor de warme lucht weerkaatst. Tien maakte ie wel veel geluid
 • @Jowy
  zoals ik al zei, is hij niet van de schoonmaak en ik verdenk zijn PS4 er dan ook van dat ie vol met stof zit. Hij staat wél redelijk vrij.

  Slightly off-topic: Ik weet btw nog dat ik mijn PS3 toentertijd boven mijn televisie op een schap had staan. Na verloop van tijd begon het beeld altijd raar te doen als ik met de PS3 speelde (andere consoles hadden hier geen last van).
  Heb ik later de PS3 elders neergezet, geen last meer. Waarschijnlijk was de hitte van de tv niet goed voor de console.
  Inmiddels heb ik ook een andere tv die lang zo warm niet wordt ;-)
 • Ik weet niet hoe het met PS4 pro's zit maar mijn OG ps4 is muis stil, enkel met AC Unity ( in het menu) en The Last of us 2 maakt hij wat meer geluid ( als in je merkt dat de PS4 echt bezig is maar niet storend hard is) games als RDR 2 , Final Fantasy VII Remake is de console echt extreem stil ( dan hoor ik hem alleen als ik met mn oor op 15 cm afstand van de PS4 zit )
 • Mijn PS4 Slim "blaast" af en toe een beetje. Is niet muisstil, maar ook niet zeer storend. Staat wel volledig in het open, en ik denk dat hij in een meubel wel wat meer z'n best moet doen.
 • Met de gewone launch ps4 heb ik geen last gehad van herrie. De pro was een ander verhaal, vooral bij bepaalde zwaardere games was het bizar. Zelfs met headset op hoorde ik m tekeer gaan. Zoals snake al aangaf, het probleem zit niet bij alle ps4pro modellen. Vriend van mij heeft een veel stillere variant maar die kocht m wel ruim een jaar later dan ik.
 • Heb ook de pro gehad en het was soms echt bespottelijk hoeveel lawaai hij maakte.
 • Ik had eerst de PS4 Pro CUH-7016 die net zoveel herrie maakte als de eerste X360 consoles. Daarna bij Gamemania geruild voor de revisie, de CUH-7116 en die maakte minder lawaai, maar je kan er ook meteen op steengrillen. Dat ding ziek wordt echt abnormaal heet zeg…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren