1. Verander binnenkort van team in Pokémon Go

Verander binnenkort van team in Pokémon Go

Durf je over te lopen?

Sinds de begindagen van Pokémon Go zijn de teams in de game een waar fenomeen. Hoezeer de game trainers ook verbroedert, de strijd tussen Team Mystic, Valor en Instinct wordt nog steeds gestreden. Deze strijd krijgt binnenkort een verrassende wending, want een nieuw 'Team Medallion' wijst erop dat je van team kunt veranderen in Pokémon Go.

Bekende Pokémon Go-lekker Chrales deelt op Twitter een afbeelding van het item, dat hij in de code van de game heeft gevonden. Op het item zijn de drie legendarische vogels, Moltres, Zapdos en Articuno te zien, die respectievelijk Team Valor, Instinct en Valor representeren. Ook is een kristalachtig voorwerp in het midden te zien, dat de drie kleuren van de teams mengt.

Van het uiterlijk van het item worden we niet veel wijzer, maar de beschrijving onthult dat het toch echt gaat om een object om van team te veranderen: "Een unieke munt waarmee trainers van team kunnen veranderen. Een Team Medallion kan slechts eenmaal per 365 dagen gekocht worden in de winkel."

Het lijkt er dus op dat Niantic het slechts een keer peer jaar toelaat om van team te veranderen. Over de prijs van het Team Medallion staat niks beschreven, maar vermoedelijk wordt deze aangeschaft met Pokémon Go Coins. PokéCoins kun je voor echt geld aanschaffen in de digitale winkel van de game en je ontvangt ze als je een gym bezit.

Pokémon Go

Welk team moet ik kiezen?

Mocht je twijfelen om binnenkort over te stappen, dan is het goed om te weten dat je team geen directe invloed heeft op de gameplay. Teams in Pokémon Go zijn voornamelijk bedoeld om onderling gyms te veroveren en te verdedigen, maar er zijn wel enkele bonussen als je interactie hebt met een gym van jouw team. Zo krijg je extra Premier Balls bij een Raid en iets betere items als je een draai geeft aan de discus.

In principe is er geen groot voordeel van je aansluiten bij het grootste team in de buurt, maar voor het competitiegevoel is het wellicht leuk om te kijken welk van de drie kleuren het meest aanwezig is in de omgeving. Een survey van vlak na lancering van Pokémon Go wijst uit dat Team Mystic, het blauwe team, het populairst is. Het beste is echter om even rond te kijken in de omgeving welk team het grootst is.

pokemon go

Niantic heeft het bestaan van het Team Medallion nog niet bevestigd. Eind december voegde Niantic nog PvP-gevechten toe, een langverwachte feature. Ook werd in oktober Switch-ondersteuning toegevoegd vanwege de release van Pokémon Go en maakten Sinnoh-pokémon hun opwachting.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Hier komen ze 2 jaar te laat mee.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren