1. Vergelijking tussen Red Dead Redemption 2 op PS4 (Pro) en Xbox One (X)

Vergelijking tussen Red Dead Redemption 2 op PS4 (Pro) en Xbox One (X)

Hoe veel beter is de Xbox One X-versie?

Youtube-kanaal Digital Foundry heeft hun analyse van Red Dead Redemption 2 op PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, Xbox One en Xbox One X uitgebracht.

In de analyse wordt beschreven dat de Xbox One X in Native 4K draait en deze console ook de beste prestaties aflevert. De framerate is op zowel Xbox One X als PS4 Pro erg stabiel, maar daalt kennelijk iets in de steden. Dit komt overigens vaker voor op de PS4 Pro. De originele PS4- en Xbox One-versies draaien op respectievelijk 1080p en 864p. Een dynamische resolutie is op geen van de consoles ontdekt.

Red Dead Redemption 2 is vanaf morgen beschikbaar. Lees ook onze review: Red Dead Redemption 2 - Magische Wilde Westen-gamepoëzie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

 • Ik zie al dat het ook op de standaard PS4 gewoon genieten word met deze game en ik weinig problemen zoals lage frame rates ga meemaken
 • @Meta_coola
  Heb je de video ook in 4k op een 4k scherm gekeken? Verschil is best fors tussen de normale en opgevoerde varianten.
 • @xevulutionx

  Ja het verschil is groot maar 30 fps en 1080p is goed genoeg. En bij Odyssey zeiden bijvoorbeeld ook de standaard consoles hebben last van veel fps drops…en ik ben daar in 119 uur wel geteld één fps drop tegen gekomen. En aangezien rockstar "beter" is dan Ubisoft verwacht ik hier juist nog minder fps drops.
 • @Meta_coola
  Naast resolutie zijn er natuurlijk meer verschillen, zoals in de video van DF te zien is. Ik zou niet meer terug willen!
 • @Gaaiz

  Ik heb thuis zelf geen 4k tv en game apparaat. Op m'n werk heb ik wel een 4k monitor dus heb daar de het filmpje op gekeken. Ik moet toch eerlijk toegeven dat ik de standaard console versies echt niet inferieur vind.

  Daarbij heb ik een half jaar lang op de "nasa" computer van m'n oom gespeeld. Daarna weer terug gegaan naar m'n oude vertrouwde ps4 (met de zelfde games) en ik kan nou niet echt zegge dat ik die pc mis qua gfx en performance.
 • @Meta_coola
  Ok ja ik zou willen dat ik er nog zo zou instaan. Ik trek de oude normale titels nog nauwelijks. Ik weiger haast games te spelen zonder update omdat ik nu wat verpest ben.
 • @xevulutionx

  Is het nou echt een heeeeel groot verschil dan? Ik heb wel een 4K tv maar nog geen ps4 pro (alleen normale ps4). Dus het is wel de moeite waard om te upgraden naar een pro?
 • @TommieNL
  Ja als ik meta zn reactie lees niet maar als je op mijn oordeel afgaat jazeker. Ik heb thuis nog altijd de mogelijkheid voor zowel de normale consoles als de upgrades (pro en X). Ik vind het verschil overduidelijk en word gewoon overrompeld door de prachtige beelden en effecten (en de vergezichten) die ineens mogelijk zijn. Check het anders via je 4K tv met een smart app van youtube en zoek naar de 4k content van een gewenste game. Dan kun je (ook al is het beeld hier wat gecomprimeerd) redelijk oordelen over het verschil en kijken hoe groot je het vind.
 • @xevulutionx

  Ga ik even doen, dank voor de tip en uitleg.
 • @Meta_coola
  Zelfs op de 1080p monitor en de Youtube content op 720p zag ik duidelijk dat de standaard edities niet scherp waren. En dat niet eens op full screen..
  Ik wil niet zeggen dat het inferieur is, maar het verschil is nogal groot! Zowel een upgrade als downgrade went in de loop der tijd, maar dan ga ik toch liever voor de betere variant.
 • Ik heb ook duidelijke verschillen gezien. Zou willen dat ik een Xbox One X met een mooie 4K tv had, maar zit nu met een Ps4 Pro en een nog zeer degelijke 1080p tv. Ben daarom erg benieuwd wat voor opties daarvoor geimplenteerd zijn(/eventueel worden) qua downsampling of andere modi.
 • Ik word een beetje lauw van de xbone cry babies op YouTube door bij ieder filmpje vermelden dat de ps4 pro lelijk is..

  Het is toch niet meer dan logisch dat de xbone x scherper is aangezien deze een jaar later uitkwam dus betere tech en duurder is. Vergelijk dan de vanilla xbone en ps4… 880p VS 1080.
 • @san5324
  Klopt je hebt helemaal gelijk alleen was dat met de eerdere vergelijkingen precies hetzelfde met ps-fans die dat bij de normale xbox versies eerder ook deden. Ik vind het nu zelfs nog meevallen hoeveel crybabies er zijn maar dat fanboys hun gram trachten te halen blijf je altijd houden.


  Die tweede vergelijking is simpelweg MS in het nadeel met de domme focus op kinect toen. Gevolg was een zwakkere console dus ja waar de x van de pro wint met resoluties etc. heb je in de lagere rang dat de ps4 de normale one beat.
 • Verschil is resolutie. Graphics settings is over alle consoles gelijk. Alleen de Pro en X hebben hogere texture resolution. Probleem met de Pro is dat R* CBR niet goed heeft geïmplementeerd, waardoor zelfs de Pro versie waziger oogt dan de base PS4.

  Dit is iets wat R* moet fixen in een komende patch.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren